• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Hz. Muhammed (sav) her yönüyle örnek alınmalıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Kutlu Doğum etkinlikleri sürerken bir etkinlikte AGD Muş Şubesi düzenledi. Muş İl Gençlik Spor Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe konuşmacı olarak Dr. İhsan Şenocak katıldı.

 

Program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programın açılış konuşmasını AGD Muş Şubesi Başkanı Aydın Suna yaptı.

 

Suna, konuşmasında bu tür etkinliklerin Peygamber (sav) anlaşılması için bir fırsat olduğunu söyledi. Peygamberin (sav) her yönüyle bilinerek örnek alınması gerektiğini ifade eden Suna; "Peygamber  (sav) mümine karşı şefkatli, cahile karşı alim, evinde aile reisi, fakire karşı güven veren, zalime karşı cesaretli bir insandı. O (sav) bizim dünyamızı şekillendiren bir peygamberdi. Peygamber (sav) sadece sevgi peygamberi değil, barışı sağlamak için savaşandı.” ifadelerini kullandı.

 

Daha sonra programa konuşmacı olarak katılan Dr. İhsan Şenocak, Peygamber Efendimizin hayatından bazı kesitler sundu. Peygamber efendimizin kişiliğinden katılımcılara örnekler sunan Şenocak Müslümanların onu (sav) örnek alması gerektiğinin altını çizdi.

 

Program, etkinliğe katılan misafirlere Veda Hutbesi’nin yazılı olduğu kartların hediye edilmesinin ardından sona erdi. (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir