• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
DİMED Kürt Gazetecilik Günü`nü kutladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Medya Mensupları Derneği (DİMED), 22 Nisan 1973 yılından itibaren kabul gören ‘Kürd Gazetecilik Günü’ münasebetiyle yazılı bir tebrik mesajı yayımladı.

“22 Nisan “Kürd Gazetecilik Günü” olarak kutlanmaktadır”

‘Kürd Gazetecilik Günü’ hakkında kısa bir bilgilendirmenin de yer aldığı açıklamada; “Basın-Yayın alanında ortaya konan ürünlerin en önemlisi, bir ilk olması hasebiyle 22 Nisan 1898 tarihinde Mısır’ın Kahire kentinde yayın hayatına başlayan Kürdistan Gazetesi olmuştur. 1902 yılına kadar yayımlanan Kürdistan Gazetesi zorluk ve baskılar nedeniyle farklı merkezlerde yayınını sürdürmek durumunda kalmıştır. Kürdistan Gazetesi’nin anlam ve önemine binaen 1973 yılından bu yana 22 Nisan günü “Kürd Gazetecilik Günü” olarak kutlanmaktadır.”denildi.

Kürtlerin devlet olanakları noktasında derin bir sahipsizlik tarihine sahip olduğu kaydedilen açıklamanın devamında; “Kürtler, 20. yüzyıla doğru basın-yayın ve diğer alanlarda gerçekleştirdikleri hamlelerle çağı yakalama girişimlerinde bulunmuş, bu doğrultuda birçok ürün ortaya koymuşlardır.”ifadelerine yer verildi.

 Kürd Gazetecilik Günü’nün kutlandığı açıklamanın sonunda; “Bu anlamlı günde, büyük zorluklarla mesleklerini icra eden Kürd halkının bilinçlenme ve bilgiye ulaşmasında önemli rol oynayan tüm basın yayın mensuplarının gazetecilik gününü tebrik ediyor, doğru ve ilkeli bir düzlemde başarılı yayınlar diliyoruz.”denildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir