• DOLAR 32.591
  • EURO 34.827
  • ALTIN 2506.97
  • ...
Petrollü toprak, kamyonlarla başka taşınıyor iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Karayün (Koxike) köyü sakinleri, petrol borusundan sızan petrolün karıştığı toprağın TPAO kamyonlarıyla başka yere taşınmak istendiğini iddia etti. Petrollü toprağı, taşımaya gelen TPAO’ya ait kepçe ve kamyonlara köylüler müdahale etti. 

Köy sakinleri, Batman Valisi Yılmaz Arslan’ın petrolün karıştığı araziyi görmediği sürece TPAO’nun petrollü toprağı kaldırmalarına izin vermeyeceklerini ifade ettiler. 

Konu ile ilgili İlke Haber Ajansı’na bilgi veren köylülerden Kazım Çelik, “TPAO, çıkan haberler üzerine araziye petrol borusundan dökülen ve toprağa karışan petrolü kaldırmak için dün akşam saat19.00 sıralarında kamyonlarla gelip almak istediler. Ama izin vermedik. Batman Valisinin, bunu görmeden kaldırılmasını istemedik. Bu arazilerimize karışan petrol, arazilerimizi öldürüyor. Diyorlar ki, niye bizi şikayet ediyorsunuz. Bu bizim malımız değil mi, devletin malı değil mi? Toprağa karışan petrol ülkenin cebinden gidiyor. Bu araziyi nasıl ekip, nasıl geçimimi sağlayacağım.” ifadelerini kullandı. 

(Veysi Rüzgar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir