• DOLAR 32.384
  • EURO 35
  • ALTIN 2326.163
  • ...
Liselerde `Kutlu Doğum` etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Yurdun dört bir tarafında düzenlenen ‘Kutlu Doğum’ etkinlikleri liselere taşındı. Bu çerçevede düzenlenen etkinliklerin biri de Muş’un Şeker lisesinde yapıldı.

Okul yönetimi ve öğrenciler tarafından Şeker Lisesi Konferans salonunda düzenlenen ‘Kutlu Doğum’ etkinliği Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur`an- ı Kerim okunmasının ardından program, lise öğrencilerinin mevlit ve ilahileriyle devam etti. 

Programa konuşmacı olarak katılan Muş Alparslan Üniversitesi öğrencilerinden Muğdat Bilici, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı. Bilici yaptığı konuşmada, Ömerleri, Bilalleri, Ammarları yükseltenin İslam olduğunu vurguladı.

Bilici konuşmasına şöyle devam etti; “Ömerleri gaddarlıktan adalet timsali eden neydi ? Bilali kölelikten efendiliğe yükselten neydi? Şüphesiz onları yücelten İslam`dı. Allah Resulullah’ı göndermekle bizlere minnet etmiştir. Bizler Resulullah’ın getirmiş olduğu İslam ile Müslüman olduk diye Allah’a minnet edecek değiliz.  O dönemde ki (Mekke dönemi) haksızlıklar,  fuhşiyatlar, zulümler maalesef bugün yine Müslüman dediğimiz bu toplumda yaşanmakta ve hem maddi hem de manevi olarak toplumumuzu yaralamaktadır. Toplum olarak Resulullah`ın bize bıraktığı emaneti sahipsiz bırakmış ve getirdiği mesajı unutmuşuz. Onun öğretilerinden habersiziz. Tekrardan Bilalleri, Ömerleri, Ammarları insan-ı kamil seviyesine çıkartacak olan İslam’dır ve İslami yaşantıdır. Bunun için Resullah’ı doğru bir şekilde okuyalım, Kur’an’ı yaşayalım.  Çünkü toplasal refah, ahlak ve düzen için Resullah’ın yaşantısını hayatımızda uygulamamız gerekiyor.” ifadelerini kulandı. 

Son olarak ‘İyiliği emretme kötülükten sakındırma’ görevini herkesin yapması gerektiğinin altını çizen Bilici, bunu yapacak olanların da gençler olması gerektiği ve gençlerin kendilerini bu noktada küçük görmemeleri gerektiğini vurguladı. 

Gereği gibi İslam`ı bir bilince sahip olunması halinde her bir gencin birer Musap gibi olabileceğini kaydeden Bilici, genç yaşta İslam`ı yaşamanın bir insan için büyük bir nimet olduğunu belirterek konuşmasını sonlandırdı. 

Etkinlik okul örgencilerinin okuduğu ilahi ve ezgilerle sona erdi. ( M. Şirin Çağlayan- İKLHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir