• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bursa`da 40 bin öğrenci TEOG sınavına girecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Kaldırılan SBS sınavlarının yerine uygulamaya konulan TEOG sınavları önümüzdeki hafta yapılacak. 17 İlçe Milli Eğitim Müdürü ile bir araya gelen Bursa İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavlarını değerlendirdi. 

Sınava Bursa’dan 40 bin öğrencinin katılacağı bildirildi.

Havva Aslanoba Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinde gerçekleştirilen toplantıya İl ve İlçe yöneticileri de katıldı. Toplantıda ayrıca 1. Dönem başarı durumlarının değerlendirilmesi yapıldı.  

Sınavların güvenli bir şekilde yapılacağını belirten İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici, “Kaldırılan SBS sınavlarının yerine uygulamaya konulan TEOG sınavları önümüzdeki hafta yapılacak. Türkiye genelinde 16 bin okulda toplam 1 milyon 244 bin öğrenci sınava girerken, Bursa’da 449 okulda toplam 40 bin 555 öğrenci sınava girecek. Bu konuda her türlü tedbiri alıyoruz. Sınavları en güvenli bir şekilde gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.

8. Sınıf öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştirilecek TEOG sınavları, 2. Dönem için 28-29 Nisan tarihlerinde, mazeret sınavları ise 10-11 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek. Sınavlarda birinci gün Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, ikinci gün Fen ve Teknoloji, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil dersleri yer alacak. Ders başına 40 dakika süre verilen sınav aralarında 30 dakikalık boş zaman verilecek. Her iki günde de 09:00’da Başlayacak sınavlar 12:00’de sona ermiş olacak. Her öğrenci kendi okulunda sınava girecek. Sınav esnasında okul zilleri kapatılacak. Sorular çoktan seçmeli olarak 4 seçenekli sorulacak, yanlış cevaplar doğru cevapları götürmeyecek.

Geçerli mazereti nedeniyle sınavlara giremeyen öğrenciler, mazeret sınavlarına daha önceden belirlenen okullarda girebilecek. Sınav gerçekleştirilecek okullarda ders yapılmayacak. Ortak sınavlar il ve ilçelerde kurulan komisyonlar tarafından takip edilecek ve sınavla ilgili her türlü tedbir bu komisyonlar tarafından alınacak. Öğretmenler kendi okullarının dışındaki okullarda görevlendirilecek. Sınavlarda görevli öğretmenler ve sınava girecek öğrenciler sınav esnasında yanlarında cep telefonu, hesap makinesi vb işlevdeki cihazları yanlarında bulunduramayacak.(Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir