• DOLAR 32.348
  • EURO 35.134
  • ALTIN 2309.754
  • ...
Vali`den başarılı engelli sporcuya ödül
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Bayram Yılmaz Ankara’da yapılan Türkiye Engelli Atletizm Şampiyonası’nda 1500 metrede birinci geldi. Şırnak Valisi Hasan İpek başarılı sporcuyu altınla ödüllendirdi. 

Bayram Yılmaz Uludere’nin Taşdelen köyünde 10 yaşında iken hayvan otlatma sırasında  bulduğu bir cismin patlaması sonucunda yaralanıp 2 kolunu ve sağ gözünü kaybetmiş. Bugün 20 yaşında olan Yılmaz, Ankara’da yapılan Türkiye Engelli Şampiyonası’nda birinci geldi.

Vali Hasan İpek, Bayram Yılmaz’ın bu başarısını ödüllendirerek tebrik etti başarının devamını diledi. Gençlik ve Spor İl Müdürü Selahattin Yürenç’inde hazır bulunduğu ödül töreninde Vali İpek yaptığı tebrik konuşmasında; Şırnak ilinin sürecinden sonra çok daha güzel şeylerle anılmaya başladığını söyleyerek ’’İşte Şırnaklı gençlerimizin spor alanındaki başarıları her geçen gün göğsümüzü kabartıyor. Bu süreç devam ettiği  edildiği sürece Şırnaklı gençlerimiz sporcularımız Türkiye’nin diğer bölgelerindeki gençlerle sporcularıyla başa baş mücadele edeceklerdir. Şırnak’ta çok kabiliyetli ve gayretli gençlerimiz var’’ dedi.

Vali İpek, son olarak çözüm sürecinin tam anlamıyla uygulanması halinde 5 yıl içerisinde Türkiye’nin ilk 20 ili arasına,10 yıl içerisinde de Türkiye’nin ilk 10 ili arasına Şırnak’ı hem ekonomik hem de kültürel alanda geçeceğine inandığını söyledi. (Ekrem Payan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir