• DOLAR 32.381
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2325.833
  • ...
Bingöl Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl`de 08 Eylül 2011 Perşembe günü yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

Bingöl Olay Gazetesi: Bingöl`ün Altyapısı İhale Edildi
Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay`ın girişimleri sonucu Bingöl`ün 40 yıllık hayali gerçekleşiyor. Şehrin kanalizasyon ve yağmur suyu projesi yapım işi Bingöl Belediyesi tarafından 28 firmanın katılımı ile ihale edildi.

Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay`ın Bingöl`ün en büyük sorunu olan altyapı sorununun giderilmesi için yaptığı çalışmalar olumlu sonuç verdi. Yağmur suyu ve Kanalizasyon Altyapı Projesi (SUKAP) kapsamında Bingöl`ün 40 yıllık hayali gerçekleşiyor. Şehrin altyapı projesi bugün saat 15.00`te Bingöl Belediyesi çok amaçlı toplantı salonunda ihaleye çıktı.

Kanalizasyon ve yağmur suyu projesi yapım işinde 28 firma ihaleye katıldı. Yaklaşık maliyetin 53.357.350,37 TL olduğu ihalede, 2 firma ihale dosyasını imzalamadıklarından dolayı elendi.

Bingöl Kent Haber Gazetesi: "Sorunlar Konuşulur Ama Çözüm Bulunmaz!"
Her yıl törenle açılan `Adli Yıl` bu yıl sessiz başladı. Adli Yıl başlangıcı nedeniyle Bingöl Barosu Başkanlığı`nca yayımlanan mesajda Bingöl`de modern adliye binasına ihtiyaç duyulduğu vurgulandı. Mesajda, yargı organlarındaki sürekli değişikliğin de olumsuz yansımasının altı çizildi.

Bingöl Haber 12 Gazetesi: Balık Tutarken Elektrik Akımına Kapılıp Hayatını Kaybetti
Bingöl`ün Karlıova ilçesinde elektrik akımı ile balık tutmaya çalışan bir kişi hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre önceki gün akşam saatlerinde 18 yaşındaki Muhammet Dengir adlı genç, arkadaş grubu ile Çatak köyündeki derede jeneratörle balık tutmaya çalışırken sudaki akıma kapıldı. Arkadaşlarının otomobille hastaneye yetiştirmeye çalıştığı genç, yarı yolda ambulansa teslim edildi. İlçe Devlet Hastanesi`ne kaldırılarak ilk tedavisi yapılan Dengir, Bingöl Devlet Hastanesi`ne sevk edilirken tüm tıbbi müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Otopsinin ardından ailesine teslim edilen Dengir`in cenazesinin toprağa verildiği öğrenildi.
Ali Yıldırım - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir