• DOLAR 32.519
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2420.612
  • ...
Bingöllü çevrecilerden karayollarına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - TEMA Vakfı Bingöl Temsilcisi ve Bingöl Sürdürülebilir Kalkınma, Çevre Gençlik ve Sivil Tolumu Geliştirme Derneği (BİNÇEVDER) Başkanı Cuma Karaarslan, Karayolları 8. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi’nin Bingöl ile ilgili sözlerine tepki gösterdi.

Karaarslan, Karayolları 8. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi’nin “Ben 5 ilden sorumluyum, Bingöl’de yaşadığımız sıkıntıyı hiçbir ilde yaşamıyoruz. Diğer illerde yatırım yaptığımız zaman davul zurna ile karşılıyorlar. Bingöl’de yıllarca bir yolu yapmak için insanları ikna etmeye çalışıyoruz” sözlerine tepki gösterdi. 

Bölge Müdürü Özendi’ye çok sert sözlerle yüklenen ve ‘ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz’ sözünü hatırlatan Karaarslan, bu yaklaşımla halkın suçlandığını söyledi. 

“Bölge müdürlüğü değil bölge krallığı!”
Bingöl’ün yöneticilerinin gözlerine baka baka Bingöllülerin kötülendiğini savunan Karaaslan, "Elazığ-Bingöl yolu, Diyarbakır, Erzurum yolu içler acısı ve yanlışlarla dolu iken, bugün çevresel direnişleri bahane ederek başarısızlığı ve bilgisizliği örtmeye çalışan karayolları bölge krallığı Bingöl’e bakış açısını ve içindekini yansıtmıştır." ifadelerini kullandı. 

Bingöl’ün dört tarafında bulunan tüm şehirlerde yol sorunlarının giderildiğini bir tek Bingöl`de bu sorunun devam ettiğini belirten Karaaslan, Karayolları 8. Bölge Müdürüne, "Bingöl’de kaç viyadük yaptın engel olduk? Kaç tünel yaptın da engel olduk?’’ diye sordu. 

Ormanardı ve Çeltiksuyu köylülerinin çevre direnişine destek veren Karaaslan, Çözüm üretmek Bölge müdürlüğüne düşer. Sayın bölge müdürü unutma sen, bu ülkenin taşına toprağına değer vermen için o koltuktasın." dedi. 

"Bu eksikliklerinizin sorumlusu biz değil zihniyetinizdir"
"Bu eksikliklerinizin sorumlusu biz değiliz. Projeleriniz ve bize yarım eksik bakan zihniyetinizdir." ifadelerini kullanan Karaarslan, açıklamasını şöyle tamamladı: "Sayın bölge müdürüm, bu hafta Tatvan’a gittim, Van’a, Bitlis’e yolculuk ettim. Zeki Ergezen bakanlığı döneminde alınan karar ve projeler ile tüm yollar Muş’ta dahil sıfır asfalt, Tatvan-Van arası tünel yarım saat yolu kısaltmış, dönüşte Bingöl sınırına girince arabamdan nefret ettim. Ya sorun onlarda ya sizde. Demek ki sizin seçtiğiniz taş ocakları, malzeme ocakları yanlış ki malzeme aynı sonucu aynı rahatlığı vermiyor. Orada da köylüler karşı çıkmış, alternatif aranmış, çözüm bulunmuş. Ama siz bize bu çözümler üretmek yerine suçlayıcı kolay yolu seçerek kendi suçlarınızı örtüyorsunuz. Allah büyüktür. Bakan Bey bu konuda bir şeyler yapar umarım."  (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir