• DOLAR 32.37
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2325.369
  • ...
Dicle Üniversitesi`nde DÜÖ-DER tahriki sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesi`nde provakatif eylemlerini sürdüren BDP`ye yakınlığı ile bilinen DÜÖ-DER üyesi öğrenciler, İlahiyat Fakültesi`ni basarak İslami değerlere hakaret etti. 

Yaklaşık 40 kişilik bir gruptan oluşan DÜO-DER`li öğrenciler dün saat 13.00 sıralarında Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesine gelerek PKK-YPG lehine slogan attılar. Dindar olarak bilinen öğrencileri tehdit ederek provokasyon girişiminde bulunan DÜO-DER`li öğrenciler, bugün (22 Nisan Salı) saat 12.00`de yapacakları basın açıklamasıyla tahrik girişimlerini sürdürmeye hazırlanıyor. 

Yapacakları açıklama için eşzamanlı olarak tüm fakültelerin yemekhane ve kantinlerinde dağıtılan bildiriler sırasında, DÜÖ-DER`li öğrencilerin ortamı germeye çalışması ise dikkatlerden kaçmadı. 

Dağıttıkları bildirilerde geçtiğimiz hafta üniversitede kutlu doğum programı düzenleyen Bilge Gençlik Kulübü üyelerini hedef gösteren 40 kişilik DÜO-DER`li grup, ortamı germek için İlahiyat Fakültesi önünde PKK-YPG lehine slogan attı.
Aralarında üst düzey amirlerin de bulunduğu polis ekibi provokasyonu izlemekle yetinirken, ilahiyat öğrencilerinin sağduyulu davranmaları sonucu herhangi bir olay yaşanmadı. 

Dünkü provakatif eylemleriyle amaçlarına ulaşamayan DÜO-DER`li grubun bugün yapacakları açıklamayla öğrencileri tahrik etmeyi sürdürmesi bekleniyor.   (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir