• DOLAR 32.593
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2420.312
  • ...
`Batı helvadan yaptığı demokrasi putunu yine yedi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Hür Dava Partisi  (HÜDA PAR) Mardin Kızıltepe ilçesi Gençlik Kolları Başkanı Eşref Gümüş Mısır’daki cunta rejimi tarafından Müslüman Kardeşler Teşkilatı üyesi 529 kişiye verilen idam kararını yaptığı basın açıklamasıyla kınadı. 

İslam coğrafyasındaki halkların, zincirlerini kırarak özgürce yaşamak için ağır bedeller ödediğini ve ödemeye devam ettiklerini belirten Hür Dava Partisi Kızıltepe Gençlik Kolları Başkanı Eşref Gümüş, “ Tunus’ta, Libya’da, Suriye’de ve Mısır’da sivil bir direniş ortaya koyan Müslüman halkların talebi ülkelerinin adalet ve özgürlükle yönetilmesiydi. Mısır halkının bu doğrultuda başlattığı sivil direniş sonuç vermiş ve firavun Hüsnü Mübarek yıkılmıştı. Fakat Batılı sömürgeci ülkeler koltuklarını kaybetmekten korkan bölgedeki işbirlikçi diktatörler el ele vererek Mısır halkını umudu olan seçilmiş Devlet Başkanı Muhammed Mursi’yi ve Mısır’ın özgür insanlarını cezalandırmaya karar verdiler. Bu zalim diktatörlere ve haksız darbeye karşı direnmek için Mısır halkı meydanlara inip haklarını savunmuşlardır. Buna bile tahammülü olmayan Firavun Sisi, bu sefer de Adeviyye ve Nah’da meydanlarında toplanan masum sivil insanların üzerine mermiler yağdırıp binlercesini katletmiştir.” Dedi. 

Gümüş, Avrupa’nın bir köpeğin öldürülmesini haftalarca gündem yaparak demokrat geçindiklerini ama Mısır’daki darbeye bile darbeye diyemediklerine dikkat çekerek, “  Konu Müslümanlar olunca, köpeğin öldürülmesini dahi haftalarca gündem yapıp konuşan sözüm ona demokrat Batı buna Mısır’daki darbeye dahi darbe diyemeyip adeta bu katliamlara sus pus oldular. Helvadan yaptığı demokrasi putunu Mısır’da bütün dünyanın gözü önünde bir daha yemiştir. Gayri Müslim olan batının bu darbeye karşı sessiz kalıp darbeyi desteklemesini bir nebze de olsa anlıyor ve onlardan zaten bir medet ummuyoruz.” İfadelerini kullandı. 

Gümüş Arap ülkelerinin darbeye verdikleri desteklerine ve vurdumduymazlığına da değinerek, “Müslümanların kaynakları üzerine saltanat kurup batıya ve Mısır’daki cuntaya peşkeş çekip katliamlara ortak olan başta Suud rejimi olmak üzere diğer Arap liderlerinin bu tavrına bir anlam vermeyip kınıyoruz. Şimdi de gözü zulme ve kana doymak bilmeyen firavun Sisi bir mezalimliğe daha imza atma eşiğindedir. Sadece iki celse yapılan ve ikinci celsede 20 dakika süren duruşmada 529 kişi için verilen idam kararı insanlık tarihinin kanlı ve acımasız manzaralarından daha korkunçtur. 529 kişiye değil idam kararı vermek rahat ve anlaşılacak bir telaffuzla 20 dakikada isimlerini saymak bile mümkün değildir. Hukukun en temel prensiplerinden olan savunma hakkının kullanılmasına bile izin verilmeyen, fütursuzca ve özensiz bir karar ortaya çıkmıştır.” Diye belirtti. 

Gümüş, son olarak herkesi Mısır’daki zulme karşı sessiz kalmamaya davet ederek, “Özgürlüğe sevdalı olan, insanım diyen herkesi Mısır’daki zulme sessiz kalmamaya ve bu zulüm karşında duyarlı olmaya, çığlık olmaya davet ediyoruz. Dünyanın neresinde olursa olsun her dinden ve her ırktan insanın canını kutsal sayan bizler, Mısır’daki 529 masum insanın idam kararını ve buna sessiz durmanın ötesinde destek veren tüm darbecileri lanetliyoruz. Özgürlük ve adalet yalnız bizim değil bütün insanlığın hakkıdır. Son olarak şunları söylemek istiyoruz; Müslümanları ölümle korkutamazsınız. Değil 529 kişi 529 milyon kişi 529 milyon defa Allah’ın davası uğruna asılmaya hazırdır. Ey cuntacılar, sizler hayatı sevdiğiniz kadar Müslümanlar da Allah yolunda ölmeye sevdalıdırlar. Ölmeye hazır olanlar, ölüme hazır olmayanlara galiptir.” İfadelerini kaydetti. (Mehmet Aslan-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir