• DOLAR 32.522
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2423.518
  • ...
Somalili Müslümanlar kutlu doğum programına katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – Etiyopya’da zülüm gören Müslümanlar, Avrupa Yetim Der aracılığı ile geldikleri  Türkiye’de,  Peygamber sevdalıları Platformunun düzenlediği  ‘Yürüyen Kur’an H.z Muhammed’ adlı etkinliklerine katılarak Müslüman kardeşleri ile  görüştüler.  

 

“Gördüğümüz zulümlerden dolayı Avrupa’ya hicret ettik”

Somalili Müslümanların yaşadıkları sıkıntıları  anlatan Muhammed Abdurrahman, “Tiyopiye’de 7 milyon Müslüman yaşıyor. Tiyopiye’de yaşayan Müslümanlar zülüm gördüklerinden,  200 bine  yakın mülteci,  Kenya ile Etiopya  arasında bulunan Dabap kampında yaşıyorlar. Biz Müslümanlar gördüğümüz zulümlerden dolayı Avrupa’ya hicret ettik. Avrupa’da bize yardımcı olan Avrupa Yetim Der’e, yaptıkları yardımlardan dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

Türkiyeye geliş sebeplerini anlatan Ahmet Yasin Şeyh İbrahim  ise, “Avrupa Yetim Der aracılığı ile Türkiye’ye, hem Türkiye deki Müslümanlara Avrupa’daki Müslümanların halini anlatmak, hem de Peygamber sevdalılarının  düzenleyecekleri mevlit etkinliklerine katılmak için buraya geldik.” şeklinde konuştu.

 

“Gördüğümüz güzel duyguları kardeşlerimiz ile paylaşacaz”

Kutlu doğumda yaşadıkları güzel anlılarını ve Müslümanların misafirperverliğini hicret eden arkadaşlarına  anlatacağını dile getiren Şeyh İbrahim,İlk olarak ben Uraden’den geliyorum. Ama benim asıl kaldığım yer ise İngiltere. Yani şu an Avrupa’dan geliyorum. İlk olarak bizim bu şehre gelmemizden ve bu programlara  iştirak etmemizden dolayı çok memnunuz. Biz kendi memleketimize döndüğümüzde, bu gördüğümüz güzel duyguları, kardeşlerimize nasıl bir şeyle karşılaştığımızı, onların bizi nasıl bir şekilde misafir ettiğini anlatacağız. Bununla beraber, bugün yapılan kutlu doğum  programından da çok memnun kaldık ve çok ta sevindik” dedi.

 

 

“Şu anda Danimarka’da ikamet etmekteyim”

Kutlu doğum programındaki duygularını anlatan Muhammed Abdurrahman, “İlk olarak Somali’den geliyorum. Şu anda Danimarka’da ikamet etmekteyim. Şu an ki kutlu doğuma kendimiz iştirak ettik ve çok sevindik. Özellikle tüm halkın peygambere olan sevgisini dile getirmektedir. Bununla beraber Resulullah’a olan bu sevgisiyi,  Avrupa’daki Müslüman kardeşlerimize anlatmak zorundayız.” ifadelerini kullandı.  (Ali Adiyaman–Hüseyin İçli - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir