• DOLAR 32.515
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2486.409
  • ...
Kırkpınar köyünde kutlu doğum sevinci devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA  - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Birecik ilçesine bağlı Kırkpınar köyünde düzenlenen Kutlu doğum etkinliği 7`den 70`e yüzlerce köy sakinin katılımıyla gerçekleşti.

Program, Ömer Aslan Hocanın Kur`an-ı Kerim okumasıyla başladı. Mevlithanların okudukları mevlidin ardından program, Kız İlahi Grubu`nun Hz Muhammed`i (sav) konu alan ilahi ve ezgileri seslendirmeleriyle devam etti.

Programa konuşmacı olarak katılan Sinan Ünal, peygamberimizin hayatında kesitler aktardığı konuşmasında Uhut savaşında Hz. Sümeyra`nın Resullaha bağlılığını anlattı.

Sümeyra`nın, Uhut savaşından dönen cenazelerin arasında kocasını ve çocuklarını görmesine rağmen Resullah`ı sorduğunu ifade eden Ünal, “Sümeyra kocasının ve çocuklarının cesetlerini gördü ama hiç durmadan ileriye gitmeye devam etti. Bu durumu gören Sahabeler, ‘Sümeyra nereye gidiyorsun eğer kocanı arıyorsan işte bak kocanın cesedi burada kanlar içerisinde paramparça olmuş şehit olmuştur’ dediler. Ama Sümeyra annemiz Resullah`ı görene kadar durmadı.

Kendisine Resullah’ın iyi olduğunu merak etmemesini söylemelerine rağmen o ‘Vallahi ben gözlerimle Resulullah`ı görmedikçe kesinlikle tatmin olmayacağım rahat etmeyeceğim`, diyor. Ve Sahabeler Hz Sümeyra’yı Resulullah`ın yanına götürüyorlar. Resulullah`ı görünce `Yarabbi sen şahit ol ki Resulullah sağ olduktan sonra tüm belalar tüm musibetler hafif kalır. Ya Resulullah sen sağ gördüm ya seni selamette gördüm ya eşimin ölmesi, babamın ölmesi, çocuklarımın ölmesi hiçbir şey değildir Allah onlara rahmet etsin.`  Diyor." şeklinde konuştu.

Program Şanlıurfa Kardeşler İlahi Grubu`nun seslendirdikleri ilahilerin ardından   Ömer Aslan Hocanın yaptığı dua ile sona erdi.

  (Hüseyin Sarıkuş - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir