• DOLAR 32.561
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2424.154
  • ...
Çevrimova(Barısıl) köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Hz. Muhammed (s.a.v)’in Kutlu Doğumu münasebetiyle Batman’da kutlu doğum programları son hızıyla devam ediyor. Peygamber Sevdalıları Platformu’na bağlı Köy-Der tarafından Çevrimova (Barısıl) köyünde kutlu doğum Etkinliği düzenlendi.

 

 

Peygamber Sevdalıları Platformu’na bağlı Köy-Der’in saat 13.30’da Çevrimova (Barısıl) köyünde düzenlediği kutlu doğum programı tekbir ve salavatlar eşliğinde gerçekleşti.

 

 

Kutlu doğum programına halk tarafından yoğun ilgi gösterildi.

 

 

Program Molla Ramazan Biçer’in okuduğu Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra Köy-Der Rehber ilahi grubunun seslendirdiği ilahilerle devam etti.

 

 

İlahilerin ardından Köy-Der mevlithanları tarafından Mevlüd-i Şerif okundu. Ardından tekrar ilahi dinletisi yapıldı.

 

 

Programa Batman’dan katılan  Kız ve Erkek Çocuk ilahi Grupları etkinliğe renk kattılar.

 

 

Program daha sonra Molla Şehmus Emlük’ün Kürtçe yaptığı konuşmayla devam etti. Molla Şehmus Emlük, Resulallah’ın Allah’ın emirlerini harfi harfine uyduğunu, bir sorun karşısında çaresiz kaldığında ise, vahiy gelmesini beklediğini ifade ederek, “Resulallah (s.a.v) Allah2ın her emrini tek tek yerine getiriyordu. Ayetler geldikçe onları harfi harfine uyuyordu. Eğer bir konuda ne fetva vereceğini ne yapacağını bilmeseydi vahiy inmesini bekliyordu. Ayet indiğinde ona uyuyordu. Allah’ın emirleri karşısında hazır bir askerdi. Allah’tan emirler geldiğinde ona hemen uyuyordu.”dedi.

 

 

Hz. Muhammed yürüyen Kuran idi

Emlük, Resulallah’ın bu Kur’an’ı bizim için tebliğ ettiğini ve Hz. Aişe’ye sorulan Resulallah nasıl biriydi sorusuna verdiği cevabı hatırlatarak “Hz. Aişe’ye sordular. ‘Resulallah’ın ahlakı nasıldı?’ diye. Hz. Aişe anamız kendilerine, ‘Siz Kuranı okuyor musunuz? diye sormuş. Onlar da, ‘Okuyoruz.’ demişler. Hz. Aişe de ‘İşte Resulallah’ın ahlakı bu Kur’an’dı. Okuduğunuz bu Kuran ne anlatıyorsa, ahlakı oydu.’ diyordu. Muhammed yürüyen bir Kur’an’dır. Kur’an’daki tüm emirleri olduğu gibi uyguluyordu. Ey Barısıl köyü anam bacım kardeşim abim ve babalarım işte bu Kur’an bizim için gönderilmiş. Hristiyanlara, Yahudilere ve komünistlere gelmemiş. Bu Kur’an bizim için gönderilmiş, bizim ona uymamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

 

 

Molla Şehmus Emlük’ün konuşmasından sonra ilahileri seslendiren Köy-Der sanatçılarına katılımcılarda halay çekerek eşlik ettiler. Seslendirilen ilahilerin ardından Molla Ramazan Biçer’in okuduğu dua ile programı son buldu.

 

 

Program sonunda vatandaşlar tarafından hazırlanan ikramlar katılımcılara dağıtıldı.(Masum Günaydın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir