• DOLAR 32.379
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.646
  • ...
İHH Bingöl'de yetimleri giydirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl'de İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nca düzenlenen "Yetimlerle Buluşma" etkinliğinde 100 çocuğa giyim yardımı yapıldı.

 

Yetimleri giydirme programına Vali İbrahim Taşyapan, İHH Doğu- Güney koordinatörü Bekir Çete, Memur-Sen İl Başkanı Mücahit Çelik, Eğitim Bir-Sen İl Başkanı Yunus Kava, Mustazaflar Cemiyeti Bingöl Şube Başkanı Ramazan Güner, İHH Yurtiçi Yetim birim sorumlusu Hatice Cevher, yetim çocuklar, aileleri ve davetliler katıldı.

 

"Yetim olma Peygamberimizin de unvanıdır"
Yetimleri giydirme programına katılan Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, ''Yetimlerimiz toplumuzun emanetidir. Yetim olma Peygamberimizin de unvanıdır. Dolayısıyla toplumumuzun en kıymetlileridir. Onlara kıymet vermek, hem devlet olarak hem sivil toplum olarak, hem de toplumda bir fert olarak, onlara sahip çıkmak zorundayız. Bu nedende hiç bir katkı küçümsenmemelidir. Onlara verilen her hizmet ve her katkı kutsaldır, değerlidir. Bu yetim organizasyonu yaparak yetimleri güldüren ve bir nebze olsun ailelerini rahatlatan vakfımızın yöneticilerine teşekkür ediyoruz.'' dedi.
 

 

"Yani 42 bin yetime sponsor sistemiyle ayda 90 TL vererek destek oluyoruz"
Programa katılan İHH yurtiçi yetim birimi sorumlusu Hatice Cevher yaptığı konuşmada, İHH olarak 1992'den beri yardım çalışmalarımıza devam ediyoruz. 2007 yılından beri sponsor aile çalışmalarını da yapıyoruz. Neden aile çalışması? Ayda 90 TL vererek, bir yetiminin elinden tutuyorsunuz. Şuan için 45 ülkede ve 135 bölgede buna Türkiye dâhil. Türkiye’de de 81 ilimizde yetim çalışmalarımız devam ediyor. 2007'den beri 42 bin yetime ulaştık. Yani 42 bin yetime sponsor sistemiyle ayda 90 TL vererek destek oluyoruz. Rabbim sayımızı artırsın. Bizlere çok iş düşüyor." dedi.
 

 

"Yeryüzünde 200 milyon yetim var"
Yeryüzünde 200 milyon yetim olduğunu belirten Cevher şunları söyledi: "Bu çok üzücü bir durum. 100 milyon yetim ailelerin yanında kurum himayesinde kalıyor. Fakat diğer 100 milyon yetim çocuk ise sokaklarda kalıyor. Kimsesiz ve birçok tehlikeyle karşı karşıyadır. Organ mafyası, çocuk tacirlerinin elindedir. Bizlere yetim emanet eden Hz Peygamberimiz muhakkak bu emanetlere sahip çıkmamızı söylemiş."
 

 

''Kim yetimi himaye ederse cennete benimle beraber olacaktır' hadisini de hatırlatan Cevher, böyle bir müjdeye nail olmak için hepimize bütün Bingöllüleri bu çalışmaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.
 

 

Daha sonara Vali Taşyapan ve beraberindekiler 100 yetim çocuğunu mağazada giydirdi.   (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir