• DOLAR 32.312
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2308.616
  • ...
Mazıdağı halkı Peygamber aşkıyla coştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mazıdağı ilçesinde Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Mazıdağı Eğitim-Der tarafından “Yürüyen Kur’an Hz Muhammed” konulu Kutlu Doğum etkinliği yapıldı. Mazıdağı eski müftülük binası karşısında meydanda düzenlenen programa ilçe ve çevre köylerden gelen peygamber âşıkları yoğun ilgi gösterdi.

 Etkinlik, Ahmet Akpolat Hocanın okuduğu Kur’an’ı Kerim tilaveti ile başladı. Mevlidi Şerif de okunan program, Özlem Ajans sanatçılarından Özcan Atsat ile Bilal Dalkılıç’ın seslendirdiği ilahilerle devam etti. Programa katılan genç-yaşlı, kadın-erkek hep bir ağızdan tekbir ve salavatlar getirdiler.

 Programda konuşan Molla Abdulbari Çelik, Hz Peygamberin hayatından kesitler sunan bir konuşma yaptı.“Merhaba ey Peygamber aşıkları,  merhaba ey Şemrex halkı, merhaba ey Pirhattap halkı hoş gelmişsiniz.” Diyerek selamlama ile konuşmasına başlayan Molla Çelik, “Ey Müslümanlar, bakınız en büyük düşmanımız şeytandır. Onun işi gücü daima cehenneme doğru bizi kaydırmaya yöneliktir. Onun için uyanık olalım. Bakınız Rabbimiz tarafından bize bir vaaz nasihat gelmiştir. O kalp ki eğer Kur’an nuru yoksa o kalp ölüdür. Kur’an bize müjdedir, kurtuluştur. Kıyamet gününde ya lehimizde ya da aleyhimizde şahitlik edecektir. Bakın Kur’an-ı Kerim okumak yeterli değildir, iyice anlayıp amel etmeliyiz.”şeklinde konuştu.

 Peygamber efendimizin örnek ahlakından da bahseden Molla Çelik, “Bakınız Aişe annemize sormuşlar, ‘Peygamberimizin ahlakı nasıl idi?’ O da ‘Siz bilmiyor musunuz ki O’nun ahlakı Kur’an’dır.’ sözü ile cevap vermiştir. Allah’tan en büyük ümidim bizi bu Kur’an-ı Kerim bayrağın altında toplatsın ve aynı şekilde ahirette bizi bu bayrak altında bir araya getirsin inşallah.”sözleri ile konuşmasını bitirdi.

 Program, Abdullah Tuna’nın okuduğu dua ile sona erdi. Etkinliğin sonunda ‘Kutlu Doğum’ münasebetiyle Mazıdağı’da çekilen salavatların sayısının 50 milyona ulaştığı, ayrıca binlerce Hatim, Yasin, Ayetel kürsi, Esmaül Hüsna okunduğu duyuruldu. (Erhan Aktumur –İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir