• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Diyarbakır büyük mevlide hazırlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır`da her yıl büyük yüz binlerin katılımıyla düzenlenen Kutlu Doğum hazırlıkları devam ederken halkın kutlu doğum etkinliğine daveti için şehir merkezinde anons arabaları dolaşmaya başladı. 

Kelime-i Tevhid ve mewlid etkinlik afişleriyle süslenen anons arabaları şehrin ana cadde ve sokaklarında dolaşarak renkli görüntülerin ortaya çıkmasına vesile oldu. 

Yapılan çalışmalar kapsamında 15 bin dükkan afişi ve 100`e yakın cadde brandası ve büyük peygamber sevdalıları bayrakları hazırlanarak şehrin muhtelif yerlerine asıldı.

Yarın (20 Nisan Pazar) Newroz Parkı Miting alanında yapılacak büyük kutlu doğum etkinliği için hazırlıkların tamamlanma aşamasına geldiğini belirten platform yetkilileri, tüm Diyarbakırlıları Hz Muhammed`in nurlu viladetini en güzel şekilde kutlamak için etkinliğe davet etti.

Daha önceki yıllarda olduğu gibi İran Kürdistanı, Irak Kürdistanı, Ürdün, Mısır, Ogedan ve Avrupa`dan çok sayıda temsilcinin programa katılacağı açıklandı. 

Ayrıca, Kutlu Doğum`a katılacak olan vatandaşlar için ücretsiz araçlar, saat 11.00`den itibaren seferlere başlayacak. 

Ücretsiz servis kalkış noktaları:
SUR İÇİ: Balıkçılarbaşı Otobüs Durağı, Fiskaya, Dağkapı Otobüs Durağı
 

YENİŞEHİR: Et Balık Kurumu önü, Eski Hal Durağı, Ayhan Durağı, Seyrantepe Y.Sultan Selim Camii Önü, İplik Camii önü, Toki Üçkuyular Büfe Durağı, 450 Evler Durağı

KAYAPINAR: Gaziler Yeni Sondurak, 500 evler durak, 500 evler Toki ,Yeniyol Lukoil Petrol önü, Diclekent Medya kavşağı, Huzurevleri Ninova Alışveriş Merkezi Karşısı, Huzurevleri Sondurak 

BAĞLAR: Bağlar Dörtyol, Atatürk Lisesi Karşısı, Emek Caddesi, Özlem 2 Bin Karşısı,Polis Okulu Alt Köşesi, Alay Durağı

Öte yandan Peygamber Sevdalıları Platformu`nun Kutlu Doğum vesilesiyle başlattığı `Her Eve Bir Kuran-ı Kerim` kampanyası kapsamında evlere Kur`an-ı Kerim dağıtımı devam ederken, kapı kapı dolaşan platform gönüllüleri el ilanlarıyla halkı etkinliğe davet etti.   (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir