• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...
`Neslimiz tehlike altındadır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Peygamber Sevdalıları Platformu’na bağlı DOST DER (Dostluk Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği) Yeşilli Temsilciliği, ilçede “Kutlu Doğum” etkinliği düzenledi.

Metin Tekin’in sunuculuğunu yaptığı mevlit etkinliği Abdurrahim Özgün’ün Kur’an-ı Kerim tilavetiyle saat: 14.00’te başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından M. Sıddık Aydın ile Ümran Bağış Mevlid-i Şerif okudu. Mevlit okunurken birçok kişinin gözyaşına hâkim olamadığı görüldü.

Mevlid-i Şerif’in ardından Ensar İlahi Grubu, ilahi ve ezgiler seslendirdi. Daha sonra platforma çıkan Tülin Tekin, şiir okudu. Özelikle bayanların yoğun ilgi gösterdiği mevlit etkinliğinde günün anlam ve önemine binaen Eğitimci/Yazar Mücahit Önen bir konuşma yaptı. Program, İsmail Çevik’in yaptığı dua ile sona erdi.

“Hz. Muhammed’in yürüyen bir Kur’an idi”

Katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Eğitimci/Yazar Mücahit Önen, Peygamber Sevdalıları Platformu’nun bu yılki Kutlu Doğum etkinliklerinin ana temasını ‘Yürüyen Kur’an Hz. Muhammed (S.A.V.)’ olarak belirlediğini hatırlatarak, Hz. Muhammed’in yürüyen bir Kur’an olduğunu söyledi. 

“Çocuklarımıza sahip çıkalım”

Önen, “Biz, Yeşilli meydanından tüm Rabia katillerine, Esetlere ve zalimlere sesleniyoruz; Kutlu Doğumlar Hira bitirdi, Hira’ya kapanma devri sona erdi, uyanış vakti gelmiştir. Bu meydanlar şahittir. Değerli kardeşlerim, neslimiz tehlike altındadır. Çocuklarımıza sahip çıkalım, onları eğitelim.” dedi. 

“Bizzat kendisi İslam’ı yaşıyordu”

Allah Resulü’nün bizzat kendisinin İslam’ı yaşadığını dile getiren Önen, “Allah Resulü; kan davalarını, faizi kaldırmıştır. İlk kaldırdığı kan davasını ve faiz de kendi akrabalarınki olmuştur. Bu yüzden bizlerde önce ailemizden başlamalıyız. Onu tanıtmaya ailemizden, akrabalarımızdan başlamalıyız.” diye konuştu. (M. Salih Keskin/Mehmet Aslan – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir