• DOLAR 32.592
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2506.925
  • ...
Meslek Yüksek Okulunda `Kutlu Doğum` etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADIYAMAN – Kutlu Doğum Etkinlikleri kapsamında Kahta Meslek Yüksek Okulunda bayanlara yönelik etkinlik düzenlendi. Üniversitenin Konferans Salonunda yapılan etkinlik,  Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı, okunan Mevlit ile devam etti.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Sara Sivil, Peygamber efendimizin hayatından kesitler sundu, peygamber sevgisinden bahsetti. 

Konuşmasında hanım sahabelerden örnek de veren Sivil, “ Tarih Sümeyra validemizin destansı sevgisine tanıklık etmiştir. Babasını, kocasını ve evlatlarını Uhud savaşına gönderir iken onlara şöyle diyordu: ‘Gidin ve Uhud’un meydanlarında canlarınızı verin ama Efendimize bir şey olmasın…’ ve neticede Uhud meydanına ayak bastığı sırada babasının, kocasının ve iki gencecik yavrusunun şehit edildiği haberi kendisine veriliyor. O’nun dilinden ise tarihe kazınacak şu sözler dökülüyor:  ‘Siz bana Efendimizden bir haber verin.’  Kendisine Resulullah’ın hayatta olduğu haberi verilmesine rağmen gönlü mutmain olmamış Resulullah’ı görmek için Uhud meydanlarında yollara düşmüştü. En nihayetinde Efendimizi görünce; ‘Sen ki hayattasın, bunda sonra bütün musibetler hafif gelir Ya Resulullah’ diyerek Hz Muhammed’e sevginin nasıl olması gerektiğini insanlığa göstermişti.” şeklinde konuştu. 

Etkinlik okunan dua ile sona erdi. (Mehmet Eren- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir