• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Müslümanların Anayasa`sı Kuran`dır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Peygamber Sevdalıları Platformu’na bağlı DOST DER Yeşilli Temsilciliği, ilçeye bağlı Zeytinli köyünde “Kutlu Doğum” etkinliği düzenledi. İlk kez köy meydanında yapılan mevlit etkinliğine köy sakinleri yoğun ilgi gösterdi.  

Mehmet Arasan’ın sunuculuğunu yaptığı mevlit etkinliği Ramazan Yiğit’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle saat: 14.00’te başladı. M. Sıddık Aydın ile Ümran Bağış ise Mevlid-i Şerif okudu.   

Mevlid-i Şerif’in ardından Ensar İlahi Grubu, ilahi ve ezgiler seslendirdi. Daha sonra platforma çıkan Tülin Tekin, şiir okudu. Son olarak “Kur’an-ı Kerim Önemi” hakkında Molla Şehmus Karaalp bir konuşma yaptı.

“Kur’an cesede can veren bir ruh gibidir”

Kur’an-ı Kerim’in bir şifa kaynağı, hidayet rehberi olduğuna dikkat çeken Karaalp, eline aldığı Kur’an-ı Kerim’i göstererek, “Her kim bu dünyada aziz olmak istiyorsa bu kitabı okusun ve hayatında tatbik etsin. Bu kitabı tutan basiretli olur, yolunu şaşırmaz. Bu yüzden Allah’ın Resulü, bu dünyadan göç ederken ‘Size iki şey bıraktım, kim bunlara sarılırsa yolunu şaşırmaz. Birisi Kur’an-ı Kerim’dir, diğeri sünnetimdir.’ diyor. Hz. Peygamber, bize bu kitabın arkasından gitmemizi tavsiye etmiştir. Fakat maalesef bugün bu kitap hayatımızdan uzaktır. Allah ve Peygamber düşmanları, gayri Müslimler, kâfirler yüz yıllardır bu kitaptan uzaklaşmamız için çalıştılar, fakat tam olarak başaramadılar.” diye konuştu.

“Müslümanların kanunları Kuran’dır”

Bugün herkesin evinde bir, iki veya 3’er tane Kur’an-ı Kerim’in var olduğunu, ama hayatlarında mevcut olmadığını ifade eden Karaalp, sözlerini şöyle sürdürdü; “Eğer bugün bu kitabın ne işe yaradığını sorsak, ‘Perşembe günlerinde Yasin okumaya,  ölülerin üzerine okumaya veya hastalarımızın başucuna koymaya’ yaradığını söyleyecekler. Hayır, bu kitap Müslümanların Anayasa’sıdır. Her devlet, kanunlarda idare ediliyor, Müslümanların kanunları da bu kitaptır. Allah-u Teala, anne rahminden doğuma, doğumdan mezara kadar, hatta ölümden sonra da, hatta ahiret hayatını, cenneti ve cehennemi bu kitapta bize bildirmiştir. Onun için bu kitaba sımsıkı sarılalım, çünkü bu kitap bizim her şeyimizdir.” 

Molla Şehmus Karaalp, konuşmasını tüm Müslümanlara yaptığı dua ile bitirdi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir