• DOLAR 32.605
  • EURO 34.77
  • ALTIN 2498.602
  • ...
Beşiri Müftülüğünden kutlu doğum programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Beşiri İlçe Müftülüğü Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle  “Din ve Samimiyet” adlı konferans düzenledi. Etkinlik yoğun bir katılım ile gerçekleşti. Etkinlik öncesi Cuma namazı çıkışında İlçe Müftülüğü, vatandaşlara aş dağıttı. 

Sunuculuğunu İl Vaizi Murat Kurt’un  yaptığı etkinlik kapalı spor salonunda yapıldı. Konferansa Beşiri Kaymakamı Ayşe Şeyda Çağlar, Belediye Başkanı Mustafa Öztürk, Sivil Toplum Kuruluşları ve çok sayıda vatandaşlar katıldı. 

Program merkez camii imamı Mehmet Aydoğdu Hocanın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Açılış konuşmasını İlçe Müftüsü Mehmet Şirin Ayral yaptı. Ayral konuşmasında, “Peygamber  (a.s) gelmeden önceki hayat zenginin fakiri güçlünün zayıfı ezdiği bir dönemden sonra gelen nübüvvet , herkesin adil ve hak üzere amel ettiği görülmüştür. Böyle bir peygamberin ümmeti olduğumuz için Rabbimize şükrediyoruz.” dedi.

Beşiri lisesi öğrencilerinden Ezgi Çiftçi, okuduğu Veda Hutbesi salondakilere duygulu anlar yaşattı. 

Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Yar. Doç. Dr. Cüneyt Gökçe konferansta bir konuşma yaptı. Gökçe konşmasında, “Zulüm tüm çeşidiyle yeryüzünde hüküm sürerken alemlere rahmet olarak gönderilen Resulü Zişan,  diri diri toprağa gömülen kızları öldürülmekten kurtaran ve kızlara yaşama hakkı tanıyan İslamı insanlara anlatan Resulullah (a.s) oldu. İnsanların  insanlar üzerinde erkek çocukları ile övünürlerdi baba vefat ettiği zaman evlatları kız kardeşlerine miras vermezlerdi ve bunlar  kendi babalarının mirasından mahrum ederlerdi bu ne zulüm yarabbi cahiliyette bu durum böyleydi ama Resulullah (a.s) nübüvvetten sonra bunu değiştirmiş ve kadına en iyi değeri İslam olmuştur islamın insanlara verdiği değeri hiçbir din ve ideoloji vermemiştir.” dedi.

Kur’an Kursu erkek ilahi grubunun okuduğu ilahilerin ardından okullar arası  siyer ve makale yarışmasında dereceye girenlere ödüller verildi. (Kenan Önder-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir