• DOLAR 32.454
  • EURO 34.515
  • ALTIN 2474.638
  • ...
Dicle`de binler `Muhammed` (a.s) dedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Piran Hak –Der, ilçe merkezinde, “Yürüyen Kur’an Hz Muhammed (sav)” konulu Kutlu Doğum Etkinliği düzenledi. Etkinlik alanında bulunan binlerce insan alanı tekbir ve salâvatlarla inletti. 

Sunuculuğunu Lütfi Biçer’in yaptığı program, Ömer Birkan Hoca’nın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. 

Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra mevlithan tarafından Kürtçe mevlit seslendirildi. Alanda bulunan Peygamber Sevdalıları mevlide salâvatlarla eşlik etti. 

Mevlit’ten sonra Özlem Ajans sanatçıları Resulullah üzerine bestelenen ilahiler seslendirdi. 

Programda Türkçe bir konuşma yapan araştırmacı yazar Sait Şahin, “ Muhammed (a.s ) bedeniyle bir defa geldi, görevini yapıp Rabbine döndü ve  bir daha gelmeyecek. Sizler damların başına çıkmış, meydanı doldurmuş Peygamber ümmeti, Medineliler gibi onu bekleyenler, Peygamber bir daha gelmeyecek. Ancak Peygamber sizi Kevseri başında bekliyor, Cennetinde bekliyor. Bizlerin İslam’a sahip çıkmasını bekliyor.

İslam’ı yaşamamızı bekliyor. Bizleri beklerken kardeşleri olarak bekliyor, hemde özlediği kardeşleri olarak bekliyor. Hatırlarsanız bir gün ashabıyla otururken ashabın içerisinde diyor ki, ‘ Ben kardeşlerimi özledim.’  Ashap hayret ediyor. Kardeşleri onun yanında, nasıl kardeşlerini özler? Ashap soruyor: ‘ Biz senin kardeşlerin değil miyiz? Resulullah diyor, ‘Hayır.

Sizler benim kardeşlerim değilsiniz. Sizler benim ashabımsınız, benim kardeşlerim, beni görmediği halde benden sonra bana iman edecek olanlardır. Benden sonra gelip beni görmediği halde benim dinime tabi olanlardır.’ Biz de diyoruz ki 1400 yıl sonra kendisini görmediğimiz halde, kendisinin dinine girdiğimiz, ona iman ettiğimiz Resulullah’a sesleniyoruz ve diyoruz ki, ‘Ey Allah’ın Resulu! Bizler  1400 yıl sonra seni görmediğimiz halde sana iman ettik.” Şeklinde konuştu.

Kutlu Doğum etkinliğine katılan Peygamber Sevdalılarına Zazaca bir konuşma yapan Molla Celal Boztaş, “Hak ve batıl mücadelesi Hz. Adem’in çocuklarından günümüze kadar devam etmektedir.

Ve Kıyamete kadar devam edecektir. Haksızı haksız olarak belirtin, haklıyı da haklı olarak belirtin ve böyle insanlar yetiştirin.

Bir zaman geldi. Allah Hz. Musa’yı firavuna elçi olarak gönderdi. Firavun dedi ‘Senin rabbini tanımıyorum.’ Allah  bir zaman sonra Hz İbrahim’i Nemrut’a elçi olarak gönderdi. Nemrut dedi, ‘Ben senin rabbini kabul etmiyorum.’  Allah onu bir sivri sinekle helak etti.

Peygamber silsilesi devam etti son olarak Hz. Muhammedi elçi olarak gönderildi. Ebu Cehil de dedi, ‘Ben senin rabbini tanımıyorum. Neden Allah seni Peygamber olarak gönderdi. Neden bir zengini göndermedi de, senin gibi kimsesiz yetim ve fakiri gönderdi?’ Sonunda, Allah onun akıbetini rezil etti. Allah hepimizi muhafaza etsin.” dedi.

Molla Celal Boztaş’ın konuşmasından sonra Aksa İlahi Grubu seslendirdikleri ilahilerle katılımcılara coşkulu  anlar yaşattı.

Etkinlik yapılan kapanış duasıyla son buldu. 

 (Veysi Demirci - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir