• DOLAR 32.591
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2497.251
  • ...
Beton mikserleri çevreye zarar veriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Bahar mevsiminin gelmesiyle inşaat sektörü, çalışmalarına hız verdi. Şırnak merkezde iş yapan beton şantiyeleri, beton mikserlerinin içindeki kalan betonları gelişi güzel yollara dökünce hem çevre kirliliğine hem de olası kazalara davetiye çıkarıyor. Beton mikserlerinin çevreyi kirletmesine tepki gösteren vatandaşlar, yetkilileri gerekli denetimleri yapmamakla suçladılar.

 

Şırnak’ın adeta sahipsiz olduğunu söyleyan Yusuf İ, “Şırnak -Cizre yolu işlek bir yoldur. Buradan çıkan beton mikserleri rampa çıkıyor doğal olarak bu rampa çıkarken bütün beton dökülüyor. Cadde temizlenmediği için de beton donup kasis meydana geliyor. İlgili şantiye, uyarılarımıza kulak asmıyor. Bu memlekette belediye, karayolu ve trafik yetkilileri yok mu? çok merak ediyorum.” diye tepki gösterdi.

 

Beton mikserlerin çevre kirliği yapmasının yanında aynı zamanda oluşan kasislerin şoförler için tehlike arz ettiğini dile getiren esnaf  Halit A; “Beton şantiyesi benden 500 metre uzakta ve en çok ben tepki göstermekteyim. Çünkü aşağıdan yukarıya çıktığı an benim karşıma çıkıyor, gelince arkadan betonlar döküle döküle geliyor. Kaç kez arabayı durdurup şoförleri ikaz ettim ama hiç değişiklik olmadı. Araçtan dökülen beton, aracın geçerken çıkardığı toz, hangisini söyleyeyim bilmiyorum? Şırnak sahipsiz bir memleket bu çok açık.’’ diye şikayetini belirtti.

 

Beton mikserler için bazı yolların yasak edilmesi gerektiğini söyleyen Hakim B. de; “Bu memleket hepimizin, neden herkes çıkar peşinde anlamıyorum. Hiç kimse halkına, vatandaşına, en önemlisi memleketine zarar verme hakkına sahip değildir. Bu beton şantiyeleri resmen halka eziyet çektiriyor, araçları tehlikeye davet çıkarıyor. Bazı yolların bu araçlara kapatılması ve trafik denetlemesinin arttırılması gerektiğine inanıyorum, umarım bunu yaparlar ve hatalarından dönerler.’’ diye konuştu. (Ekrem Payan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir