• DOLAR 32.501
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2434.039
  • ...
Bingöl'ün Çayağzı Köyü Bakanlar Kurulu kararı ile taşınıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-Pembelik Barajı rezervuar ve mutlak koruma alanında kalan Yayladere İlçesi Çayağzı Köyü’nün taşınması ile ilgili Bakanlar Kurulu kararı bugün Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

 

Yayladere - Çayağzı köylülerinin aylardır beklediği haber bugün geldiğini belirten Bingöl Milletvekili Prof.Dr. Eşref Taş,  ‘’Pembelik Barajı rezervuar ve mutlak koruma alanında kalan Çayağzı Köyü taşınıyor. Resmi Gazete’de bugün yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararında “Bingöl ili, Yayladere İlçesi, Çayağzı Köyü Halkının mezkûr yerleşim yerinin Pembelik Barajı rezarvuar alanı ile mutlak koruma alanında kalması nedeniyle ekli kroki ve haritada gösterilen nakli ve yerleştirilmesi, Bakanlar Kurulunca kararlaştırılmıştır” dedi.

 

Çayağzı köylülerinin mağdur olmaması için yoğun gayret sarf ettiklerini belirten Bingöl Milletvekili Prof.Dr. Eşref Taş, “Pembelik barajında önümüzdeki Sonbaharda su tutulmaya başlanacak. Çayağzı köyümüzün biran önce yeni yerleşim yerine taşınması için gerekli Bakanlar Kurulu Kararı bugün itibariyle (18.04.2014) Resmi Gazete’de yayınlandı. Taş, Hayırlı-uğurlu olsun. Sayın Başbakanımıza ve Bakanlar Kurulu üyesi Bakanlarımıza ve ayrıca Kalkınma Bakanımız sayın Dr. Cevdet Yılmaz’a şahsım ve Çayağzı köylülerim adına şükranlarımı sunarım. Çayağzı’nın yeni yerleşim yeri şimdiki yerinin 200 metre yukarısında. Çayağzı köylülerimizin mağdur olmaması için tüm tedbirleri alacağız.” İfadelerini kullandı.

 

Ayrıca Taş, yaklaşık iki yıl önce Peri Çayı üzerinde yapımına başlanan Pembelik Barajı’nın gövde yüksekliğinin 81 metre olacağını ve yıllık 410 milyon Kwh enerji üreteceğini belirtti. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir