• DOLAR 32.393
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2326.28
  • ...

BURSA - BTSO, Adalet Bakanlığı Arabuluculuk  Daire Başkanlığı, Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ve ARADER işbirliği ile ‘Türk Hukukunda Arabuluculuk’ Sempozyumu gerçekleştirildi.

 

BTSO hizmet binasında düzenlenen sempozyumun açılış konuşmasını yapan BTSO Meclis Başkanı Topuk, yargıda iş yükünü hafifletmek ve uyuşmazlıkları çözmek için başlatılan Arabuluculuk sisteminin dünyada 100’den fazla ülkede uygulandığını vurguladı. Topuk, Arabuluculuk sistemi sayesinde tarafların sorunlarına kısa sürede çözüm bulma fırsatını yakaladığını dile getirerek, “İş dünyamızdaki uyuşmazlıkların yargı sürecine taşınmasıyla oluşacak zaman, itibar ve para kaybı yine bu sistemle minimum seviyeye indirilebiliyor. Ayrıca iş dünyasında taraflar arasında yaşanan sorunlar daha hızlı ve tarafları yıpratmadan ortadan kalkmış oluyor” dedi.

 

Programın ilk oturumunda konuşan Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar, arabuluculuk sürecinin dünyada en fazla uygulanan dostane bir çözüm yöntemi olduğunu söyledi. Öztatar,  “Daire başkanlığı olarak dostane çözüm yöntemini kullanmayı istiyoruz. Alternatif çözüm yöntemi, yanlış anlaşılmalara sebep verebilir. Bütün vatandaşlarımız bu hakkını kullanmalı. Bu sayede yargı yükü azalacak, uzlaşı kültürü artacaktır. Arabuluculuğun en büyük farkı, tarafların kendi kararlarını kendileri vermesini sağlamaktır” diye konuştu.

 

Program, oturum konuşmacılarının sunumlarıyla devam etti. (Veysi Siyah - İLKHA)