• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'ne Multicopter
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Silifke Medmar Madencilik, Mersin Orman Bölge Müdürlüğüne, orman yangınlarında keşif ve kuvvetlerin yönlendirilmesinde kullanılmak üzere Multicopter bağışı yaptı.

 

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, “Orman yangınlarında kullanılmak üzere Mersin Orman Bölge Müdürlüğümüze bağışlanan, orman yangınlarında keşif ve kuvvetlerin yönlendirilmesinde kullanılacak olan 300-400 metre menzilli uzaktan kumandalı kameralı multicopter, havada 20-25 dakika kalarak HD kalitesinde video ve fotoğraf çekebilmektedir.” denildi.

 

Wi-Fi bağlantısıyla görüntü ve fotoğrafları anında izleme imkânı bulunan uzaktan kumandalı kameralı multicopterle, İpone ve Android işletim sistemli cep telefonu ya da tabletlerle görüntü aktarımının yapılabildiğine dikkat çekilen açıklamada, GPS sistemi ile kumanda edilen multicopterin kumanda kapatılsa dahi kalktığı yere tekrar dönebilme özelliğine sahip olduğu açıklandı.

 

Multicopterin önümüzdeki yangın sezonunda kullanılmaya başlanacağı ifade edilen açıklamada, başarı elde edilmesi durumunda yaygınlaştırılması yönünde adım atılacağı belirtildi.   (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir