• DOLAR 32.373
  • EURO 35.073
  • ALTIN 2325.319
  • ...
Öğretmen ve öğrencilerden `Kutlu Doğum` etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Hz. Peygamber (s.av )’in 1443. Yılı viladeti münasebetiyle Kutlu Doğum programları tüm hızıyla devam ediyor. 

Batman Vali Zeki Şanal Ortaokulundaki öğretmenler ve öğrenciler, okul bahçesinde aralarında öğretmenler, veliler ve öğrencilerin bulunduğu ‘Kutlu Doğum’ etkinliği düzenledi. Saat. 10.00’da başlayan etkinliğe öğrenciler tarafından yoğun ilgi gösterdiler. 

Program okunan Ku’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra kız çocuklarının okudukları ilahilerle devam etti. 

İlahilerin ardından ‘Ben Seni Görmeden Sevdim’ adlı şiiri Gülsüm Yalçın tarafından okundu.

İlahilerin ardından günün anlam ve önemini anlatan Emin Sütçü, “Biz öncelikle şunu bileceğiz:  Rabbimiz bizden şöyle birşey istiyor. Diyor ki, muhakkak ki Allah ve Melekleri Peygamber’e salat ederler. Ey müminler sizde o peygambere salat ve selam edin. Yüce Rabbimiz Peygamber (sas)’i övüyor melekleriyle birlikte övüyor ve bizden de onu övmemizi istiyor. Biz ne cevap veriyoruz Rabbimizin bu emrine karşılık, bizde diyoruz ki Allahümme salli ala seyyidina muhammed. Yani Allah bize diyor ki siz Peygambere salat edin ve biz de diyor ki Ya Rabbi sen ona salat et. Bu yani Ya Rabbi senin övdüğünü, senin met ettiğini biz övmekten aciziz. O, senin övdüğün gibidir. O senin met ettiğin gibidir, acziyetimizi ifade ediyoruz” dedi.

"Aşk ve sevgi ispat ister”

Rabbimizin övdüğü, med ettiği Peygamber (sas)’mi ne kadar tanıyor ve ne kadar seviyoruz diyen Sütçü, “Hepimiz şunu çok iyi biliyoruz ki aşk ispat ister, sevgi ispat ister, birisi bir şeyi ya da birini sevdiğini iddia ediyorsa sevgisini ispat etmelidir. Ve bizler sahabenin Peygamber sevgisini çok iyi biliyoruz. Onlar peygamberlere olan sevgilerini haykırmışlar ve bunu ispat etmişlerdir” şeklinde konuştu.

Programda Mevlid-i Şerif okutuldu. Etkinlik Musa Çelik’in ‘40 yaşındasın’ adlı şiiri okuduktan sonra Yıldız Gök’ün okuduğu Veda Hutbesiyle son buldu. 

Programı düzenleyen öğretmenlerden Din Kültürü öğretmeni Umut Sağlam, “Bu yıl Peygamber Efendimizin 1443. Yıl dönümü. Bu vesileyle okulumuzda bir kutlu doğum etkinliği düzenledik. Kutlu doğum etkinliğini düzenlememizin amacı Peygamber efendimizin anılması, mesajının tüm insanlara iletilmesidir. Malum okullar eğitim yuvalarıdır, eğitim yuvaları olduğundan dolayı çocuğun maddi ve manevi gelişimini destekleyecek aktiviteler yapmak gerekiyor. Bu kapsamda manevi gelişimini sağlayacak aktivitelerden bir tanesi de Kutlu doğum etkinliğidir. Bizde bunu bu yıl okulumuzda gerçekleştirdik. Bundan dolayı mutluyuz” şeklinde konuştu. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir