• DOLAR 32.333
  • EURO 35.071
  • ALTIN 2298.626
  • ...
Meteorolojiden Yağış Uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü`nce yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu`nun batısı, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz`in iç kesimleri, Doğu Anadolu ile Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Tokat, Sivas, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Siirt çevreleri ve Diyarbakır`ın kuzey kesimlerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Muğla kıyıları, Antalya`nın kuzey ve batı ilçeleri ile Isparta ve Burdur`un güney kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Batı bölgelerde 3 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden, hafif ara sıra orta kuvvette, Ege, İç Anadolu ve Akdeniz`de yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ`DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Muğla kıyıları, Antalya`nın kuzey ve batı ilçeleri ile Isparta ve Burdur`un güney kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Su baskını, yıldırım, lokal dolu yağışı, kısa süreli fırtına ve hortum riski vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Muğla`nın kıyı ilçeleri ile Aydın`ın güney kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; güney yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, K.Maraş, Osmaniye, Adana, Burdur, Isparta ve Antalya çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya`nın kuzey ve batısı ile Isparta ve Burdur`un güney kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Ankara, Eskişehir, Konya, Kırıkkale, Sivas ve Çankırı çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde kıyılarında yer yer sis hadisesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz`in iç kesimleri ile Tokat çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde Orta Karadeniz kıyılarında yer yer sis hadisesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu Hakkari ve Şırnak dışında bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Gaziantep, Kilis, Adıyaman ile Siirt çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir