• DOLAR 32.367
  • EURO 35.048
  • ALTIN 2326.05
  • ...
“Sevdanız Selahaddin’in sevdasıdır”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP – İnsanlığın önderi Kâinatın efendisi Allah`ın sevgilisi, insanların en sevileni ve gönüllerin sultanı Hz. Muhammed (sav)  mübarek viladetinin 1443. yıldönümü münasebetiyle Peygamber Sevdalıları Platformu, Gaziantep İstasyon Meydanı’nda on binlerce kişinin katılımıyla görkemli bir program düzenledi. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Gaziantep İl Koordinatörlüğü tarafından “Yürüyen Kur’an Hz. Muhammed (s.a.v)” temalı kutlu doğum etkinliğine on binlerce Peygamber sevdalısı katıldı. 

İstasyon Meydanı’nda “Peygamber Sevdalıları Yanlış Hesapları Bozacaktır”, “Sana Biat Ediyoruz”, “Anam Babam Sana Feda Ya Resulullah”, “Seni seviyoruz Yâ Resulullah” yazılı afişler asıldı. 

Etkinliğin başlamasına saatler kala Peygamber aşıkları tekbir ve salâvatlarla İstasyon Meydanı’na akın akın gelmeye başladılar ve İstasyon Meydanı hızla dolmaya başladı. Koordinatörlük tarafından erkekler ve bayanlara özel ayrı bölümler ayrılırken katılımcılara girişte gül suyu dağıtıldı. 

Sunuculuğunu Mustafa Kaya ve Abdulhakim Övet’in yaptığı etkinlik Saat 15.00’da Ekrem Kaplan’ın Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Açılış konuşmasını yapmak üzere platforma gelen Peygamber Sevdalıları İl Koordinatörü Mustafa Eroğlu davetlerine icabet ederek etkinliğe katılan herkese teşekkür ederek konuşmasına başladı. 

“Allah, bizleri ahirette de Peygamber aşkı ile haşretsin”

Mustafa Eroğlu konuşmasında; “Bizleri bu dünyada Peygamber sevgisi ve aşkı etrafında bir araya getirdiği gibi, Ahirette de Peygamber aşkı ile haşretsin. Bizler Peygamber Sevdalıları olarak şu muhteşem tabloyu gördükten sonra geleceğe umutla bakıyoruz. Şu muhteşem tabloyu gördükten sonra şunu da belirtmeden geçemeyeceğim. Bu gün Mısır ve Suriye başta olmak üzere zulüm altında inleyen kardeşlerimiz sizler kadar şanslı değiller. Bu gün Rabbimiz Allah, önderimiz Resulullah dedikleri için sadece sizler gibi Hz. Muhammed’e muhabbet ve sevgi besledikleri için işkenceye, muhecerata, zindanlara, sürgünlere, maruz kalıyorlar. Mısır’da sizin gibi peygamberi sevdikleri için 20 dakikalık yargımla sonucu idamlara mahkûm ediliyorlar. Sizlerde biliyorsunuz ki bu başımıza gelenler Kuran’ı hakkıyla anlamayıp Kur’an’ı hayatımıza hâkim kılmadığımızdan kaynaklanıyor.” dedi.

Etkinlik, ilahi sanatçısı Selami Güneş’in ve İnzar İlahi Grubu’nun okuduğu ilahilerle devam etti. Okunan ilahilerin ardından Kürtçe ve Türkçe Mevlidi Şerif okundu. Peygamber Sevdalıları Kız İlahi Grubu tarafından Peygamber efendimiz üzerine söylenen ilahiler seslendirildi. Salâvat ve tekbirlerin hiç susmadığı etkinlikte, özellikle efendimizin üzerine yazılan ilahi ve ezgiler seslendirildiği sırada coşku doruğa çıktı.

“Peygamber Sevdalıları bu aşkı bu sevdayı her yerde haykırıyor”

Programa konuşmacı olarak katılan Peygamber Sevdalıları Platformu Genel Koordinatörü Yetkilisi Yahya Oğraş, “Yıllar yılı meclislerimizde, camilerimizde Muhammedi sevdayı dile getirirken, konuşurken, anlatırken bu sevda dar geldi bu alanlara. Rabbime hamd olsun Peygamber Sevdalıları platformu organize ettiği bu kutlu doğum ayı, bu mübarek viladet ayını meclislerden, camilerden meydanlara alanlara taşıdı ve bugün hamd olsun Anadolu’muzun dört bir yanında Peygamber Sevdalıları Platformu bu aşkı bu sevdayı haykırmaktadır.” dedi. 

“Peygamberin sevdalıları olarak selam sana ey Resul”

Peygamber Sevdalıların katıldığı kutlu doğum programında misafir olarak katılan siyer araştırmaları uzmanı M. Emin Yıldırım’da bir konuşma yaptı. 

Yıldırım konuşmasında şunları söyledi: “Size Peygamber Sevdalıları diye hitap edebilirim fakat size hitap etmekte zorlanıyorum. Sizlere Celil b. Abdullah’ın hemşerileri diye de hitap edebilirim. Size bu topraklara iman tohumunu eken sahabeler üzerinden de selam verebilirim. Biliyorum içinizde Selahaddin’in torunları var.  Size Selahaddini Muhamedi diyerek de selam verebilirim. Biliyorum içinizde değersiz dallarda asılmama pervam yoktur. Diyen Şeyh Said’in torunları var. Sizleri onunla iliştirerek te selamlayabilirim. Çağın iman mimarı olan içimde yangın var. İmanım yanıyor diyen Saidi Kurdi’nin torunları diyerek de selam verebilirim. Sizleri bu topraklarda çok önemli kitaplara imza atan Bedruddin Ayni üzerinden de selam verebilirim. Madem sevdanız efendimizin sevdası O’nun sevdası için bir araya geldiniz. Elbette ki bizi buraya toplayan neden sadece Resululah’ın doğduğu günlere merhaba demek değil. 14 asır sonra Peygamberin sevdalıları olarak selam sana ey resul diyerek haykırıyoruz. Yine onu ümmet bilinci ile selamlıyoruz.”şeklinde konuştu. 

“Yeminle söylüyorum ki O’nun kardeşleri sizlersiniz”

“Mademki bu gün bu sevda için toplandık o halde gelin Medine’ye gidelim.” Diyerek sözlerini sürdüren Yıldırım; “Hz. Enes anlatıyor: ‘Bir gün Resululah’la beraber Baki Kabristanlığı’na gittik. Resulullah kabristana bakarak selam size ey mü’minlerin diyarı bizlerde bir gün sizlere katılacağız diyerek size selam olsun’ dedi. Dikkat ettiniz mi? Resulullah yerin altındakilerini bile selamlıyor. Peki, Resulullah neden toprağın altındakilerini selamlıyor. Çünkü asıl ölü olanlar toprağın altındakiler değil, asıl ölü Allah’tan Kitaptan, Peygamberden mahrum yaşayandır. Resulullah bir gün kardeşlerimi özledim, diyerek selam olsun kardeşlerime dedi. Sahabe şaşırdı ya Resulullah kardeşlerinde kim, biz senin kardeşin değimliyiz. Resululah benim kardeşlerim asıl beni görmeden bana sevdalananlardır. Yani sizleri kastetti. Benim öyle sevdalılarım olacak ki beni görmediği halde beni sevecekler. Sanki ben onlarla berabermiş gibi bana muhabbet besleyecekler. Soruyorum size hiç içinizde Resulullah’ı gören var mı?  Hiç içinizde Resulullah’ın sesini duyan var mı? Elbette ki hiçbirimiz O’nu ne gördük ne de O’nun sesini duyduk, o halde kime demiş kardeşlerim diye? Yeminle söylüyorum ki O’nun kardeşleri sizlersiniz. Bizleriz ve bu müjdeyi bizatihi Resulullah’ın kendisi veriyor.”  

“Sevdanız Selahaddin’in sevdasıdır”

Yıldırım konuşmasına devamla; “Ey Peygamber sevdalıları, sizin sevdanız Selahaddin’in sevdasıdır. Nasıl ki Selahaddin Kudüs’ü haçlıların elinden kurtardı. Ben inanıyorum ki Kudüs’ü mahzun olan mescidi bu toprağın insanı özgür olan ezanına kavuşturacaktır. Yine efendimiz kişinin anasından, babasından kaçtığı gün bana İman eden kardeşlerimi o gün ben tanıyacağım. Sahabe sorar nasıl Ya Resulullah? Ben onları alnında ki secde izlerinden tanıyacağım. Evet, bu gün ne mutlu sizlere ki sizler O’nun kardeşlerisiniz.  O’nun Sevdalılarısınız. Resulullah kendi sevdalıları olan siz ve bizlere Allah’ım kardeşlerimi cennetine al diyerek dua edecek.” dedi.

Program okunan ilahilerin ardından Nurettin Şirin Hoca tarafından okunan kapanış duası ile sona erdi. Özellikle Mısır, Suriye, Arakan Müslümanlarına yapılan dua’ya katılımcılar tarafından yüksek ses ile âmin denildi. (Ökkeş Korkmaz-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir