• DOLAR 32.584
  • EURO 34.975
  • ALTIN 2426.381
  • ...
Muhammedi Baharlar…
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Soğuk bir kış akşamıydı. Ailece yenen yemekten sonra evin babaannesi etrafına torunlarını toplamış, onlara her zaman olduğu gibi yine eski günlerini anlatmaya başlamıştı.

-Ahhh! Ah! Bizim zamanımızda böyle miydi? Sonbaharda komşularla toplanıp kış hazırlıklarını hep birlikte yapardık. Uzun kış geceleri ziyaretler ve sohbetlerle; dolu dolu geçerdi. Yaz mevsimi desen yine bir başkaydı.

Diyerek eskiye olan özlemini dile getirmeye çalışıyordu. O sırada babaannesini pür dikkat dinleyen, torunların en küçüğü ve en zekisi olan Hüseyin hemen söze atıldı:

-Peki, babaanne ya baharlar? Sizin zamanınızda baharlar bu kadar güzel ve bereketli geçiyor muydu? Baharın gelişiyle birlikte bütün cihanda Muhammedi sevda rüzgarları esmeye başlıyor muydu? Bütün mevsim boyunca; yeri, göğü tekbirler ve salavatlarla inleten Peygamber Sevdalıları var mıydı? Diye sordu.

Yaşlı kadın zekice sorulan bu soru karşısında şaşırmış, ve ne söyleyeceğini bilememişti. Çünkü torunu babaannesinin gözden kaçırdığı önemli bir noktayı yakalamıştı. Gerçekten de son yıllarda Peygamber Sevdalıları’nın çabalarıyla düzenlenen kutlu doğum etkinlikleri sayesinde baharların çehresi çok değişmişti. Bu mevsim artık kutlu bir sevdaya ev sahipliği yapıyordu. Yaşlı kadın biraz düşündükten sonra torununa:

- Evladım bu bir gerçek ki, o eski baharlar şimdikiler kadar güzel geçmiyordu. O zamanlar bahar bizler için sadece meşguliyetlerin çoğaldığı bir mevsimden ibaretti. Bizler, o kutlu mevsimin maneviyatından çok uzaktık. Bu yüzden bizler için bahar sadece sıradan bir mevsimdi. Nadiren de olsa bazı müftülükler kutlu doğum programları düzenlerdi. Ama hem bu konuda bilinçsiz olduğumuzdan, hem de çoğu zaman haberimiz olmadığından; bu programlar az bir katılımla sönük geçerdi. Şimdi bakıyorum da bahar gelince yediden yetmişe herkesi kutlu doğum heyecanı sarıyor. İnsanları bir coşku, bir sevinç kaplıyor. Artık bu mevsimde Muhammedi Sevda yüreklerden taşıp meydanlara akıyor. Meydanları dolduran binlerce Peygamber Sevdalısı, Resul’e olan sevgilerini ve bağlılıklarını tüm dünyaya haykırıp, adeta ona yeniden biat ediyorlar. Bu konuda siz bizden çok daha şanslısınız. Çünkü artık baharların gidişatını değiştiren ve Muhammedi Baharlar’la tanışmanıza vesile olan Peygamber sevdalıları var. Dedi.

Babaannesinin bu sözlerinden sonra Hüseyin gülümseyerek:

- Yaaa babaanne, en azından bundan sonra Muhammedi Baharlar sayesinde eski günlere olan özlemin biraz hafifler.

Bundan böyle artık biz sana, şimdiki baharların güzelliklerini anlatırız, sen hiç merak etme. Dedi. 

Haftanın Yazısı: Arzu Aşkın / Siverek Yaş-25

Bu haberler de ilginizi çekebilir