• DOLAR 32.603
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2493.706
  • ...
Kızıltepe STK Platformu`ndan kitap kampanyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Kızıltepe (Qoser) Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Gençlik Kolları, kitap toplama ve dağıtma Kampanyasına başladı.

STK Platformu Bünyesinde Kurulan Genlik kolları İlçe Milli eğitim Müdürlüğünden alınan izinle başlatılan Kitap Toplama kampanyası çerçevesinde yaklaşık 10 bine yakın kitap toplandı. 

Kampanya ile ilgili yazılı bir açıklama yapan STK Platformu Başkanı Mehmet Şerif Öter, “Gençlerimizin bu çalışmalarının tüm gençlerimize örnek olmasını istiyoruz. Yapılan bu çalışmalarla zaman içinde STK Platformuna bağlı Gençlik kolları güçlenecek, değişik faaliyetlerle topluma faydalı işlerde bulunacak. Bizde gençlerimizin zamanlarını boşa harcamamalarını önlemek için onlara destek vereceğiz.” dedi.

STK Platformu Gençlik Kolları Başkanı Onur Duva da, “Gençlik kolları olarak en büyük hedefimiz kültürlü, bilgili bir gençliğin oluşmasıdır. Bilgisiz bir gençlik geleceği inşa edemez. Bilgi sahibi olmanın yolu kitap okumaktan geçiyor. Biz de bu düşünceyle ilk proje olarak kitap kampanyasıyla başladık. Şimdiye kadar 10 bine yakın kitap topladık. Kızıltepe ilçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün tespit ve önerileri doğrultusunda kütüphanesi olmayan veya kitap ihtiyacı olan okullarımıza topladığımız kitapları gönüllü bağışlıyoruz. Bu çerçevede Milli Eğitim Şube Müdürümüz Ahmet Aslan ile birlikte Bozhöyük köyü ilköğretim okulunu kütüphanesine 2 bin kitap teslim ettik. Bundan sonra da çalışmalarımız devam edecektir.“ şeklinde konuştu.  (Mehmet Aslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir