• DOLAR 32.558
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2427.801
  • ...
Dargeçit`te `Kutlu Doğum` etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Diyanet İşleri Başkanlığının her yıl 14-20 Nisan tarihleri arasında yaptığı kutlu doğum haftası etkinlikleri çerçevesinde “Hz Peygamber din ve samimiyet” konulu program düzenlendi.

Dargeçit Misak-ı Milli İlköğretim Okulu Konferans Salonu’nda yapılan programa Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, İl Emniyet Müdürü, İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Artuklu İlçe Müftüsü Mahsum Taşçı, Dargeçit Kaymakamı, İbrahim Gencer, Dargeçit İlçe Müftüsü Mehmet Nedim Yılmaz katıldı.

Programda kısa bir konuşma yapan Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, efendimizin hayatının her bir anı insanlık için döne döne okunacak, ezberlenecek derslerle dolu olduğunu söyledi. 

Cengiz Ayrıca, “Kuran’ı Kerim insanlık için nasıl bir yol gösterici ise aynı şekilde peygamberimizin hayatı da kılavuzdur. Onun içindir ki peygamberimiz anılmaktan ziyade anlaşılmayı hak eden ve bunun mesuliyetini bize yükleyen bir hidayet rehberidir.

Modern zamanlarda her toplumda çeşitli siyasi, ekonomik ve sosyal sebeplerle insani, ahlaki, dini birçok değer yozlaşmaya maruz kalmış durumdadır. Bunun beraberinde bireysel ve toplumsal hayatı ayakta tutan bazı değerlerin işlevsiz hale gelmesi kaçınılmaz olmuştur. Müslümanların huzur ve mutluluk içinde yaşamlarını sürdürmeleri, dindarlıklarını sahih bir eksene oturtabilmeleri, bu değerlerin varlığı ile yakından ilgilidir. Bu değerleri yeniden gündeme getirmek, gençlerimizi yeniden buluşturmak için Peygamberimizi tanımak ve anlamak durumundayız. Hz. Âdem’den bugüne kadar hepimiz samimiyet sınavına tabi tutulmaktayız. Samimiyet içi dışı bir olmaktır, ikiyüzlülükten uzak durmaktır, aldatmamaktır, aldanmamaktır. Kısacası her işi Allah için yapmaktır. Bu samimiyettir ki birbirini karşılıksız seven, paylaşımcı bir toplumun temelini oluşturmaktadır.” ifadelerini kullandı. 

Programa konuşmacı olarak katılan Emekli Din Görevlisi Şeyh Beşir Aksoy katılımcılara peygamber efendimizin hayatından çeşitli anekdotlar aktardı. Kürtçe olarak yapılan Konferansa Dargeçit halkı yoğun ilgi gösterdi. 

Konferans sonunda katılımcılara günün anısına gül dağıtımı yapıldı. (M. Salih Keskin – İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir