• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Viranşehirliler Peygamberin aşkı ile coştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Viranşehir ilçesinde bulunan Peygamber Sevdalıları Platformuna  üye Cami-Der öncüllüğünde Kışla mahallesi miting alanında Kutlu Doğum programı düzenlendi. 

Program saat 13.30’da Ahmet Pasçı Hoca’nın okuduğu Kur’anı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Viranşehir Cami-der Mevlüthanları tarafından Mevlid-i Şerif okundu. 

Sunuculuğunu Ömer Altun’un yaptığı etkinlik, Özlem Ajans İlahi grubunun seslendirdiği ilahilerle halk, büyük bir coşku ile tevhid bayraklarını ilahiler eşliğinde salladı.

Program Molla Müfit Yaray Hoca’nın konuşması ile devam etti.
Yaray Hoca konuşmasında, “Peygamberimiz veda hutbesinde ‘Belki sizinle bir daha görüşmeyiz. Size iki emanet bırakıyorum. Benden sonra o iki emanete yapışırsanız, hakkıyla tutarsanız kesinlikle bir daha şaşırmazsınız ve yoldan çıkmazsınız. Dünya ve ahretin saadetini kazanırsınız. Nelerdir onlar, birincisi Allah’ın Kitabı Kur’an-ı Kerim, ikincisi Hz. Muhammed Mustafa’nın sünnetidir. Ey Viranşehir halkı, kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla Muhammedi sevdanın bu meydanda olduğunu duydunuz ve yollara koyuldunuz. Yürüyerek adım adım bu alanlara geldiniz. Biz de burada diyoruz ki, şahit ol Ya Rabbi,  şahit ol ki, bizler Muhammed Mustafa için buradayız.” Şeklinde  konuştu.

Daha sonra Şanlıurfa Çocuk İlahi grubu geçerek birbirinden güzel ilahiler seslendirmesinin ardından,  Kürtçe bir konuşma yapan Molla Kerbela Şanlı Hoca, ”Ey Peygamber Sevdalıları, Ey Viranşehir halkı, bu yapılan kutlu doğum etkinliğiyle beraber büyük bir şeref kazandınız. Organize edilen bu etkinlik Allah katında büyük bir kıymettir.  Siz bugün Kainat Serveri Hz. Muhammed Mustafa’yı Viranşehir’de misafir ettiniz.  Siz O’nu şehriniz olan Viranşehir’e davet ettiniz. Onun viladeti siz ve İslam alemi için kutlu olsun. Biz şunu da iyi bilelim ki Allah’ın Resulü Medine-i Münevvere’de bulunan Ravza-i Muttahara’da yalnız değildir. Şüphesiz ki bugün maneviyatıyla ruhiyetiyle bizimle beraber olup bizi dinlemektedir.” dedi.
Program Sinan Ünel Hocanın okuduğu dua ile son buldu. (Sabri ACET-İLKHA)


 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir