• DOLAR 32.399
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.275
  • ...
Akçakale`de kutlu doğum etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Peygamber Sevdalıları Platformu Akçakale’de Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.  Platforma üye YAR DER tarafından düzenlenen programa halk büyük ilgi gösterdi. 

İsmail Teke’nin Kur’an tilavetiyle başlayan programda, Akçakale Yardımeli  Derneği Şube Başkanı A.Hakim Dağbaşı selamlama konuşması yaptı.

Şanlıurfa kardeşler İlahi Grubu’nun Arapça ve Türkçe  mevlidi şerif okuduğu etkinlikte  Cizre İlahi Grubu  ilahiler seslendirdi. Mevlit ve ilahilerin  okunması sırasında katılımcıların duygulu anlar yaşadığı gözlemlendi.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Serhat Tekdal, Peygamber efendimizin gençlik dönemlerinde   Arap yarımadasında yaşanan zulümleri anlattı. Peygamber efendimizin daha küçük yaşlarda bile zulmü cehaleti kabul etmediği ve bir arayış içerisinde olduğunu  belirten Tekdal, Allahın resulünün bunun için Hira mağarasına çekildiğini ve bir Ramazan ayında ikra emriyle risalet görevine başladığını ifade etti . 

Tekdal konuşmasına şöyle devam etti: " Daha önce gelen peygamberlerin karşısında  Nemrud, Fravun gibi  zalimler vardı.  Allah resulü döneminde de Ebu Cehil gibi  zalimler vardı ve bu cehalet döneminde insanlar rablerini unutmuş insanlığın tamamı tevhidden uzaklaşmıştı. Tam da bu dönem de yürüyen Kuran Hz. Muhammed ortaya çıkmıştır ve o cahili hayatı yaşayan insanlar kısa bir surede huzur ve saadete kavuştu. Peygambere  uyan mustazaflar ise zalimlerin işkencelerine maruz kaldılar.Buna rağmen Allah Resulünün yolundan  gevşemediler."

Akçakale, Harran bölgelerinde  yaşamış olan İbn Teymiyye, Cabir Bin Hayyam  ve Hayat Bin Kays gibi önder şahsiyetlerin Allah Resulüne uymaları ile büyük mertebelere eriştiğini ifade eden Tekdal, Suriye gibi İslam coğrafyalarında yaşanan zulümlere değinerek"  Bizler bugün Allah resulüne uyarsak bu zulümler bitecek" diye konuştu. 

Program Cizre ilahi ekibinin söylediği ve Suriye İhvan şeyhlerinden Şeyh Akil`in okuduğu dua ile son buldu.

(İbrahim Yılmaz -İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir