• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yürüyen Kur`an (sav)`ın sevdası İskenderun`u sardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HATAY- Peygamber Sevdalıları Platformu öncülüğünde yurdun dört bir köşesinde düzenlenen ‘Kutlu Doğum’ programları büyük coşkulara sahne oluyor.  

Allah`ın Habibi, Resullerin Serveri ve Gönüllerin Sultanı Hz. Muhammed Mustafa`nın (sav) mübarek viladetinin 1443. yıldönümü münasebeti ile Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden İlim-Der, İskenderun’da bir kutlu doğum ekinliği düzenledi. 

İskenderun’un Çay Mahallesi Cuma Pazarı alanında ‘Yürüyen Kur’an Hz. Muhammed’ adıyla düzenlenen programa binlerce kişi katıldı. Etkinliğe, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Saadet Partisi İlçe yetkilileri ve Anadolu Gençlik Derneği İskenderun Temsilciliği Başkanı Zahit Demir de katıldı. 

Ellerine tevhit bayrağı ve başlarına ‘La ilahe illallah’ bandajını bağlayan peygamber aşıkları, gruplar halinde alana akın etti. 

Sunuculuğunu Cengiz Özkan’ın yaptığı etkinlik, Talip Öztürk’ün okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başladı. Necip Önen ve Selahattin Dölek’in okuduğu Mevlid-i Şerif ile devam etti. Ardından İnzar İlahi Grubu ve Rabia Kız İlahi Grubu platforma çıkarak ilahiler seslendirdiler. 

Günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yapan Molla Cemal Çınar, Allah Resulü (sav) hayatından kesitler sundu. 

Tüm peygamberler yeryüzüne Allah’u Teâlâ’nın emirlerini tebliğ etmek, insanları irşad etmek ve insanları hakka yöneltmek için gönderildiğini hatırlatan Çınar, “Bu İslam davası bizlere Peygamberlerden gelen miras ve emanettir. Nasıl bu emaneti Peygamber efendimiz omuzlamışsa bizler bu davayı omuzlamamız gerekiyor. Onun Risâleti’ini biz Müslümanlar yükledik.” dedi.  

“Peygamber Sevdalıları küfre karşı gönderilmiştir”

Çınar, “Karanlıkların, iffetsizliğin, hayâsızlığın, haksızlığın kol gezdiği bir asırda Peygamberimizden nasıl önce Peygamberler gönderildi ise cahiliye zamanında da o günün karanlıklarını aydınlığa çevirecek Peygamberimiz gönderildi. Bu zamanda da Peygamber Sevdalıları ve Peygamber Âşıkları küfre karşı gönderilmiştir. Şuan asrımızda artan fenalıkları önlemeye ve çirkeflikleri ortadan kaldırmak için elinden gelen her şeyi yapan bir Peygamber Sevdalısı olmaya mecburuz. Bizler aday olmaya hazır ve yola çıktık.” şeklinde konuştu. 

“Sizleri burada toplayan Peygamber aşkıdır”

Ümmetin şu an ayaklandığını söyleyen Çınar, “Ümmet Peygamber aşkını dünyanın dört bir tarafında haykırmaya devam ediyor ve şöyle söylüyorlar. ‘Ya Resulullah biz sana müştakız bütün dünya senden kimse bizi koparamaz’ diye haykırıyorlar. Sizleri bu meydanlara toplayan Peygamber aşkı değil mi? Hangi dünya menfaati sizleri saatlerce bekletebilir. Bu ancak Peygamber sevgisiyle yanan kişinin sevdasıdır. Bu bir sevdadır ancak sevdayı tadanlar bu fedakârlığı yapar.” ifadelerinde bulundu.

“Allah Resulü (sav)’nün kalbimizdeki muhabbetini, alamadılar”

İslam düşmanları bizim tüm kutsiyetimize saldırmaya çalıştığını belirten Çınar,“Bizlere zarar verdiler ama bizi yıkamadılar. Sorumluluk makamlarımızı bizden aldılar, irtisadi programlarımızı kaldırdılar, zekâtı kaldırıp faizi indirdiler. Hocalarımızın sarıklarını indirdiler, yaşlılarımızın cübbelerini indirdiler. Zaman zaman Kur’an’ın dersini bile yasakladılar. Ezanı Muhammediyi ‘Allah-u ekber’ nidasını susturdular. Böylece bize çok zarar verdiler. Ama bizden bir şeyi alamadılar ve alamayacaklar. Allah Resulü (sav)’nün kalbimizdeki muhabbetini, sevgisini alamadılar vallahide almayacaktır. Bu millet Müslümandır ve öylece de kalacaktır.” ifadelerini kullandı.

“İhvanı Müslimin kazanmıştır”

Son olarak Mısır’daki 529 Müslümana verilen hukuksuz idam kararına değinene Çınar, “Burada tekbir getiriyorsak merhum Hasan El Benna’nın, Şeyh Sait’in, Sait Nursi’nin, Abdulkadir Udeh’in ve Seyyid Kutub’un katkısı var. 10 bin Müslüman şehit edildi. 15 bin insan tutuklanıp cezaevine konuldu. Şu anda 529 kişiye idam kararı verildi. Verilen bu karar İslam ümmetine verilmiştir. İhvanı Müslimin kazanmıştır ve izzet ve şeref Allah’ın, Resulünün ve Müminlerinindir. Yapılan bu hukuksuzluk küfrün tüm kuklalarının parmağı vardır. Müslümanlar bu parmaklara karşı asla yılmayacaktır” diyerek sözlerini bitirdi.

Kutlu Doğum etkinliği Selahattin Dölek’in okuduğu şiir ve Grup İnzar’ın seslendirdiği ilahilerle son buldu.

(Fikret Kavgalı/Mehmet Ün -İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir