• DOLAR 32.563
  • EURO 35.024
  • ALTIN 2423.749
  • ...
Ankara`da `Kutlu Doğum` coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA – Peygamber Sevdalıları Platformu Ankara Koordinatörlüğü tarafından Sincan’da ‘Yürüyen Kur’an Hz. Muhammed’ konulu kutlu doğum etkinliği düzenlendi.  Peygamber Sevdalıları Platformu Ankara Koordinatörlüğü tarafından açık alanda program düzenlemek için yapılan başvuru, resmi makamlarca reddedilince, program; Lale Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Ancak yoğun katılım ve salonun talepleri karşılamaması nedeniyle konferans salonu yanındaki Lale Meydanı’na dev ekran yerleştirilerek binlerce Sincanlının programı izlemesi sağlandı.  

Platform üyesi İkra Eğitim Der, Haymana Der ve KUM-DER tarafından düzenlenen etkinlik Abdullah Asilsoy Hoca nın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra mevlidhanlar tarafından okunan Mevlid-i Şerif ile devam etti. 

Programa Avrupa’dan katılan siyer araştırmacısı Ahmet Baygın Hz Peygamberin hayatından kesitler sunarak O’nun Kur’an ile olan ilişkisi üzerinde durdu. 

Baygın Hoca, “Bizler Resulullah(sav)’ın da belirttiği gibi Kur’an-ı öğrenelim ve O’na sarılalım. Zira Kur’an öldükten sonra bize şefaatçi olacaktır. Kişinin bütün sevenleri onu terk ettiği zaman okuduğu o Kur’an ona gelip onun için bir aydınlatıcı olacaktır.” dedi.  

Daha sonra İkra Eğitim Der Kız İlahi Grubu tarafından ilahiler seslendirildi. 

Programa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman, Hz Peygamberin hayatından kesitler sundu.  Hz Peygamberin örnek ahlakına da değinen Yaman, “632 yılında Bizans Kralından hakkını isteyen bir kişi atların arkasına bağlanıp katlediliyor, İran kisrasına derdini söyleyen kişi aslanlara yem ediliyordu. Fakat aynı tarihte yine bir devlet başkanı olan Hz. Muhammed (sav) ashabını topluyor ve diyordu ki Ashabım, kimi yanlışlıkla, bilmeden, istemeyerek incittiysem işte karşınızdayım. Sözle üzdüysem o da bana şimdi aynısını söylesin. Vurduysam işte sırtım, o da gelsin bana vursun.” diyordu. Aradaki farkı mukayese edin.” dedi. 

“Sünnetine sarılarak kardeşliğimizle sevindirelim”

 “Efendimiz(sav) şu anda ümmetinin, Mısır’da, Suriye’de ve diğer beldelerde yaşadığı sıkıntılarla üzülüyor.” diyerek sözlerini sürdüren Yaman, “Gelin onu salavatlarımızla sevindirelim. Sünnetine sarılarak sevindirelim, kardeşliğimizle sevindirelim.” şeklinde konuştu.

Program, Grup Özlem sanatçılarının seslendirdiği ilahilerle devam etti. Abdullah Asilsoy tarafından okunan dua ile son buldu. Etkinliğin sonunda katılımcılara Kur’an-ı Kerim ve Meali hediye edildi. (Furkan Gümüş- İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir