• DOLAR 32.522
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2421
  • ...
Bakan Yılmaz:`Peygamberin mirası, Kur`an ve sünnettir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL ‘Kutlu Doğum’ Haftası münasebetiyle bir mesaj yayınlayan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, insanlık, Peygamber Efendimizin mesajına sarılmalıdır. O, bütün insanlığı; adalete, merhamete, sevgi ve kardeşliğe çağırdığını söyledi. 

‘Kutlu Doğum’ Haftası ülkemizin her yerinde coşkulu bir şekilde kutlanıyor’’ 

Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.), bundan 1443 yıl önce dünyayı teşrif ettiğini ve Rabbimiz tarafından âlemlere rahmet olarak ve güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderildiğini ifade eden Bakan Yılmaz, “Her yıl kutladığımız Kutlu Doğum Haftasının bu yılki teması “Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet” olarak belirlendi ve ülkemizin her yerinde coşkulu bir şekilde kutlanıyor. O insan ilişkilerinin temeline sevgiyi, kardeşliği ve samimiyeti yerleştirdi. Güzel ahlakın temeline hoşgörüyü yerleştirdi. O, 63 yıllık hayatını güzel ahlak üzere yaşadı ve Veda Hutbesi ile mesajını tamamladı. Geldiğimiz noktada insanlık, Peygamber Efendimizin mesajına sarılmalıdır. O, bütün insanlığı; adalete, merhamete, sevgi ve kardeşliğe çağırdı.’’ifadelerini kullandı. 

‘’O’nun mirası, Kur’an ve sünnettir’’ 

Kutlu Doğum Haftasına bir kez daha erişme şerefine nail olduklarını belirten Yılmaz, ‘’Peygamberimizi (S.A.V.) anlayacağımız Kutlu Doğum Haftasına bir kez daha erişme şerefine nail olduğumuz bu günlerin manevi atmosferinde, kardeşlik bağlarımızı kuvvetlendirmek, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek için işlerimizin ve ilişkilerimizin temeline adaleti, merhameti, sevgiyi, kardeşliği ve samimiyeti yerleştirmeye gayret edelim. O’nun mirası, Kur’an ve sünnettir.’’dedi. 

‘’Gelin, üstünlükleri takvada arayalım’’ 

Bakan Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: ‘’Gelin, çocuklarımıza nefreti değil kardeşliği, hoşgörüyü, birliği, beraberliği ve Peygamber sevgisini miras bırakalım. Nisan ayının bereketli ikliminde, Peygamberimizin (S.A.V.) mesajlarını ilke edinerek iki baharı bir arada yaşamanın sevincini yüreğimizde hissediyoruz. Peygamber Efendimizin hayatını örnek alarak, insan ilişkilerimizi samimiyet temeline oturtalım ki, bahar iklimi toplumsal barış ve huzur iklimine dönüşsün. Kutlu Doğum Haftasının, bütün Müslümanların gönlünde, samimiyet, birlik, beraberlik, kardeşlik, yardımlaşma, dayanışma, merhamet, sevgi ve saygının yerleşmesine vesile olacağı inancımla tüm İslam âleminin, milletimizin ve Bingöllü hemşerilerimin Kutlu Doğum Haftasını kutlar, selam ve saygılar sunarım.”  (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir