• DOLAR 32.386
  • EURO 35.085
  • ALTIN 2326.429
  • ...
Carba`dan Kerry`e Mektup
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KAHİRE - Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Ahmed el-Carba, ABD yönetimi, müttefikleri ve uluslararası toplumun, Suriye halkının maruz kaldığı soykırım ile dünyanın en eski kentlerinden Halep`e yönelik sistematik yıkıma karşı tavır alması" gerektiğini bildirdi.

Carba, SMDK`nın Washington`daki bürosu aracılığıyla ABD Dışişleri Bakanı John Kerry`e gönderdiği mektupta, "insanlık suçu" işleyen Suriye rejimine gereken tepkinin verilmesini isteyerek "Başta ABD yönetimi olmak üzere onun müttefikleri ve uluslararası toplum, Suriye halkının maruz kaldığı soykırım ve dünyanın en eski kentlerinden biri olan Halep`e yönelik sistematik yıkıma karşı bir tavır almalıdır" ifadesini kullandı.

Mektubunda, muhaliflerin Keseb`de Hristiyanlara ve kiliselere zarar verdiği yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Carba, şunları kaydetti:

"Esed rejimi Şam, Halep ve Lazkiye`de işlemekte olduğu çirkin katliamların üzerini örtmek için ucuz propaganda yolunu seçti. Üçüncü derece korku filmlerinden alınan çirkin görüntüler, `Keseb`de öldürülen Hristiyanlar` olarak gösterilmeye çalışıldı. SMDK ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), azınlıklar da dahil tüm Suriyeli sivillerin canını, malını ve haklarını koruyacaktır."

Carba ayrıca SMDK ve ÖSO`nun, Esed rejimi`nin yanı sıra "mezhepçilik sancağı" altında savaşan diğer radikal gruplarla da mücadelesini sürdüreceğini ifade etti.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir