• DOLAR 32.506
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2427.81
  • ...
İzmir Hz. Peygamber`e biatını yeniledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR – Peygamber Sevdalıları Platformu Ege Bölge Koordinatörlüğü, İzmir’de binlerce vatandaşın katıldığı bir Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. Buca-Akıncılar Miting Meydanında düzenlenen program saat:14.30’da başladı. Önceki yıla oranla daha büyük katılımın olduğu etkinliğe genç, yaşlı, kadın ve erkek binlerce İzmirli katıldı. Programda sık sık tekbir ve salavatlar getirildi.

Kutlu Doğum etkinliğinde yapılan konuşmalarda; toplumun huzuru, barışı ve selameti için Hz. Peygamber’in getirdiği mesajın iyi anlaşılması ve yaşanması gerektiği vurgulandı. 

Hacı Şani’nin sunuculuğunu yaptığı Kutlu Doğum Etkinliği, Hafız Ömer Akgül’ün okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Türkçe Mevlid-I Şerif okundu. 

“İyiliği emretmek ve kötülükten men etmek herkesin görevidir”

Programa konuk olarak katılan Ömer Çelik Hoca, iyiliği emretme ve kötülükten men etme görevinin herkesin üzerine düştüğünü belirterek; “Değerli kardeşlerim, peygamber Efendimiz (sav), toplumun huzur bulması, toplumda kardeşliğin tesis edilmesi, toplumu helake götüren günahların ve kötü ahlakın ortadan kalkması için hayatı boyunca mücadele etmiştir. Gönderilen bütün peygamberlerin de gayesi, gönderildikleri toplumda huzuru, barışı sağlamak; günahların önünü kesmek, tolumu günahlardan, hatalardan, kötülüklerden iyiliğe ve hayra yönlendirmektir. Eğer bir toplumda günahlar hakim olmuşsa, bir toplumda kötü ahlak yaygınlaşmışsa, bir toplumda Allah’a kulluk azalmışsa o toplum madden ve manen çökmeyle, yok olmayla, huzur ve barışını kaybetmekle yüz yüzedir. Bundan dolayı peygamberler ilk geldikleri toplumlarda kardeşliği, iyiliği ve güzelliği tesis etmişler. İnsanların yapmış olduğu hataları, günahları güzel bir şekilde, marifetle, hikmetle onları kaldırmaya çalışmışlardır. En hayırlı toplum olmanın, en iyi ümmet olmanın yolu da budur. Bundan dolayı Rabbimiz, ‘Ey Muhammed Ümmeti, sizler insanlar içerisinden çıkarılmış en hayırlı topluluksunuz. Çünkü sizler inanlara iyiliği anlatır, onları kötülük yapmaktan da sakındırırsınız ve siz Allah’a da iman edersiniz’ buyuruyor.” şeklinde konuştu.

“Resulullah’ın (sav) mesajını anlamak ve yaşamak zorundayız”

Programda, Doğruhaber Gazetesi Yazarı Zülküf Yel de bir konuşma yaptı. Yel, “Biz Resulullah’ı (sav) ve getirdiği mesajı anlamak ve yaşamak durumundayız” dedi ve şunları ekledi; “Allahu Teala bize Kerim olan kitabını gönderdi ki, biz onu yaşayalım; kulluk vazifesini ifa ederken yolumuzu bulalım ve kulluğumuzu hakkıyla ifa edelim. İşte bugünkü toplumumuzda Kur’an-ı Kerim okunurken, Kur’an-ı Kerim’e bir değer biçilirken maalesef Kur’an-ı Kerim’in gerçek misyonu unutulmaktadır. Biz biliyoruz ki, Kur’an okunmak ve yaşanmak için gönderilmiştir. Nitekim Resulullah’a ve sahabelere baktığımız zaman; sahabeler inen her ayeti okuyorlardı ve bunu pratik hayatlarında tatbik ediyorlardı. Yani Kur’an-ı Kerim’i yaşamak üzere okuyorlardı. Ama gelin görün ki, bugün insanlarımız çokça hatim indirdikleri halde, bunu Pratik hayatlarına aktarmıyorlar. Oysaki Allah’ın Kitabına baktığımız zaman İslam’ın hayatın her alanına dair söyleyecek bir sözü, getirmiş olduğu bir hüküm vardır. Ve insanlığın tek kurtuluşu da Allah’ın göndermiş olduğu bu hidayet rehberine uymaktır. Resulullah (sav) Veda Hutbesinde şöyle buyuruyor; ‘ Ben size öyle iki emanet bıraktım ki, siz bu emanetlere sımsıkı sarıldığınız müddetçe asla yoldan sapmazsınız. Bu emanetlerden birisi Allah’ın Kitabı, diğeri de benim sünnetimdir.” O halde, İslam’ı hakkıyla yaşayabilmek için, kulluk misyonumuzu hakkıyla ifa etmek için Kur’an ve Sünneti ayrılmaz bir bütün şeklinde anlamalı ve bunu yaşamalıyız.”

Programda Umut Kapısı Tiyatro Ekibi’nin “Habeşistan Hicreti” ile ilgili sahnelediği oyun beğeniyle izlendi. Minik kızların okuduğu ‘Selam Sana Ya Resulullah’ isimli şiir duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Grup Şüheda ve Peygamber Sevdalıları Erkek ve Kız Çocuk İlahi gruplarının okuduğu ilahi ve ezgiler alandaki coşkuyu artırdı.  

Ayrıca programda Mısır’da darbeci mahkemelerin 529 Müslüman’a verdiği idam cezaları kınandı. Programa katılan vatandaşlar hep birlikte Rabia işareti yaparak, Mısırlı Müslümanlara destek verdi. 

Program Muhammed Akgül’ün yaptığı duayla sona erdi. (İlyas Yıldız – İLKHA)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir