• DOLAR 32.32
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2308.788
  • ...
On binlerce Adanalı Peygamber Sevdasıyla coştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA-Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından geleneksel hale getirilen Kutlu Doğum etkinliklerinin Adana ayağı, bu gün yapılan ve onbinlerce kişinin katıldığı bir etkinliğe sahne oldu.

Adana İstasyon Meydanında bu yıl 3.’sü düzenlenen etkinliğe aşırı sıcak havaya rağmen kadın-erkek,  genç- yaşlı binlerce Peygamber aşığı Adanalı iştirak etti.

Sabahın erken saatlerinden itibaren alana akın eden Peygamber Sevdalıları, tekbir ve salavatlarla coşarken, mevlit ve şiir dinletisi esnasında duygulu anlar yaşadılar.

Kadınlar çoğunluktaydı

Şu ana kadar düzenlenen bir çok etkinlikte olduğu gibi, Adana Kutlu Doğum Etkinliğinde de  kadınların sayısal üstünlüğü bariz bir şekilde belli  oldu.

Sunuculuğunu  Gökhan Dağtekin’in yaptığı etkinlik, öğle namazının ardın saat 14.00’te başladı. Adana’nın dört bir yanından otobüslerle miting alanına taşınan Adanalı Peygamber sevdalıları etkinliğin sonuna kadar alandan ayrılmadı.

Veysi Sonkaya Hoca’nın Kur’an tilavetiyle başlayan etkinlikte İstanbul’dan gelerek etkinliğe iştirak eden Nizamettin Yaçin Hoca açılış ve selamlama konuşması yaptı.

“Değerimiz kulluğumuz kadardır”

Yaçin konuşmasında, insanoğlunun hayat düsturunun Allah’a kulluk olduğunu belirterek, “Şu yeryüzü denen dünya, bir imtihan mekanıdır, ve biz insanlar Allah’a yaptığımız kulluğumuz kadar imtihanda başarılı olabilir,  Allah katında değer kazanabiliriz.” dedi.

Adem peygamberin yaratılışında İblis’in secde etmemesiyle başlayan hak-batıl savaşı, kıyamete kadar sürecek diyen Yaçin, “Bu savaşı kazanabilmek için Efendimizin sünneti seniyyesine ittiba etmeliyiz.” şeklinde konuştu.

Adanalılar Özlem Ajans’la coştu

Nizamettin Yaçin Hoca’nın ardından sahne çıkan Özlem Ajans sanatçıları ve Adana Grup Kervanın sanatçıları,  programa katılanlara coşku dolu anlar yaşattılar. Okunan ilahi ve ezgilerin nakarat kısmına onbinlerce  Peygamber Sevdalısı Adanalı hep beraber eşlik etti.

Kürtçe ve Türkçe olarak okunan mevlid, dinleyenlerin duygu dolu anlar yaşamasına vesile oldu.

“Kur’an cennetin yoludur”

Söylenen marşlar ve okunan Mevlid-i şerif’in ardından Doğru Haber Gazetesi yazarlarından Mehmet Yavuz, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.

Yavuz konuşmasında, insanların hidayet kaynağının Kur’an olduğunu belirterek, “Kur’an-ı Kerim Furkan’dır yani hak ile batılı ayırandır. Peygamber efendimiz Kur’an’ın bütün emir ve yasaklarına uyan eşrefi mahlukattır. Ne pahasına olursa olsun kitabın hükümlerinden taviz vermeden ayrılmadan yaşayandır. Zira Kur’an hidayettir, cennete götüren yoldur. ”dedi.

Hz. Muhammed adalet timsaliydi.

Konuşmasında Asrı Saadetten örnekler veren Yavuz, “Efendimiz düşmanlarıyla yani müşriklerle yaptığı anlaşmalara bile sadık kalmıştır. O adaletin timsaliydi. Bu gün birileri, karşısında gördüğü, rakip gördüğü kişileri cezaevine atıyor, savaşın aktörleri değişince bir başkaları onları içerden çıkarıyor. Ama Mazlumlar Mustazaflar hala zindanlarda yatıyor. Bu gün adalet isteyenler dönüp te Hz Muhammed’e baksınlar. Hırsızlık yapan kızım Fatıma dahi olsa onu cezalandırırım diyen bir  Peygamberin ümmeti olmak bizim için en büyük şereftir.Kurtuluş isteyenlerin adresi bellidir. Bu gün bütün insanların her yönüyle Hz. Muhammed’e ihtiyacı var. Kurtuluş isteyenlerin, barış isteyenlerin, kardeşlik isteyenlerin, huzur isteyenlerin, ailelerin, toplumların ve en önemlisi devletlerin  Hz. Muhammed’e ihtiyacı var.” dedi.

1 milyar 304 milyon 900 bin 50 salavat çekildi

Peygamber Sevdalıları platformu ve Adana Radyo Vuslat’ın ortaklaşa  düzenlediği salavat kampanyasında okunan salavatların sayıları da açıklandı.

Açıklamada, 1 milyar 304 milyon 900 bin 50 salavat çekildiği bildirildi. Kampanya da ayrıca 66 hatim, 460 bin kelime-i tevhid, 128 bin İhlas , 669 Muhammed, 4 bin 730 Yasin, 50 bin Fatiha, 50 bin 100 ayetelkürsi, 50 bin Amenerresulü, 50 bin Duha, 50 bin fil, 50 bin alak, 50 bin zilzal, 50 bin Felak ve 50 bin Nas suresi okunduğu, 52 bin 500 Allahuekber tesbihatı çekildiği bildirildi.

Küçük Özlem gözleri yaşarttı.

Radyo Vuslatta çocuk programı yapan küçük Özlem Yıldırım, Efendimize yazdığı şiiri okuduğu anlarda meydanda duygulu anlar yaşandı. Onlarca kişinin şiiri gözyaşlarıyla dinlediği görüldü. Halkın büyük teveccüh gösterdiği program, okunan duanın ardından son buldu.   

 (Yunus Emre-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir