• DOLAR 32.518
  • EURO 34.586
  • ALTIN 2492.38
  • ...
Tarsus`ta binler Kutlu Doğum`da buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN-Peygamber Sevdalıları Platformunun Tarsus’ta düzenlediği Kutlu Doğum etkinliği, Tarsus halkının büyük katılımıyla gerçekleşirken, programda Peygamber efendimizin hayatı hakkında konuşmalar yapıldı, seslendirilen ilahi ve ezgiler büyük coşkuya sahne oldu.

Ardından Özlem Ajans sanatçılarından Derviş Madsor ve Grup İhya sanatçıları, Hz. Peygamberi anlatan  ilahiler seslendirdiler. İlahiler programa katılan Tarsusluları Muhammedi sevda ile coşturdu.

Selamlama konuşması yapan araştırmacı Salih demir, Mekkelilerin Hz. Peygamberin eminliğine güvendiklerini belirterek, düşmanları tarafından kendisine ‘Emin’ ismini  verdiklerini belirtti.

“Peygamberin emanetinden uzaklaşırsak, İslam düşmanları başımıza musallat olur”

Demir konuşmasının devamında, “Bir toplum kendi durumunu değiştirmesi için çaba içerisine girerse, Allah o toplumun  üzerine rahmetini esirgemez. Bu toplumun kendi durumunu değiştirmesi, ancak bir şekilde olur. Ancak Kur’an’a yürümekle olur. Müslüman toplumlar olarak içerisinde olduğumuz durumdan kurtulmak için, Veda hutbesinde Peygamberin bize bıraktığını belirttiği  iki emanete sarılmamız lazım. Biri Peygamberin dediği gibi Kur’an, diğeri ise Hz. Peygamberin sünnetine sarılır ve sahip çıkarsak düzeliriz. Ancak bu iki emanetten uzaklaşırsak, Allah, İslam düşmanı olanları başımıza musallat eder. Ya Kur’an’a sahip çıkacağız, yüreğimize nakş edeceğiz, ya da Allah bizim başımıza İslam düşmanlarını musallat eder. İstikamet, Müslümanların Müslümanca yaşamasıdır. “  sözlerine yer verdi.

Peygamberlerin hayatından örnekler veren Demir Hoca, daha sonra sahabe hayatından bir örnek vererek konuşmasına  şöyle devam etti: “İnşallah bizler Kur’an’ın gölgesinde yaşamaya çalışacağız. Hz. Peygamberin sünnetine ittiba edeceğiz. O numune-i imtisaldır. İnsanlık onu örnek aldığı gün kurtulacaktır.”

Selamlama konuşmanın sonrasında grup İhya’nın 18 defçi ile oluşturduğu Mevlid ekibinin, Türkçe ve Kürtçe okudukları Mevlidi Şerif sırasında, bazı vatandaşların gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü. Ardından ilahi ve ezgiler seslendirildi.

Programa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı Yazar Mehmet Ali Gönül, Peygamber Efendimize olan sevda ve sevgiden bahsetti.

Gönül konuşmasında, “O Resul ki kendisi bir önderdir ve rehberdir. İnsanlar kendi elindekinin kıymetini bilmiyor. Bizler elimizdekinin kıymetini bilen insanlarız. O kıymet Hz. Peygamberin sevdasıdır. Eğer onun sevdası olmasaydı, bugün bu saatte kim bu muhabbeti buradan haykırabilirdi. Bu meydanı dolduranlar olarak, bu muhabbetti gark olmuş insanlarsınız. Bizler bir iddianın sahibiyiz. Her iddia bir ispat ister. O ispatın birinci göstergesi, onu örnek alabilmek ve onu haykırabilmektir. Bu alanları neden çoğunlukla bayanlar doldurmuş. Çünkü Anne çocuğuna vururken bile merhamet ile vurur. Bayanın fıtratında aşk, daha fazla öyleyse annelerin sevgisi daha fazla. Onlar toplumun mimarlarıdır. Onlar Peygamberleri doğuranlardır. Cennet onların ayakları altındadır. Bunu Hz. Peygamber söylemektedir.” ifadelerini kullandı.

Peygambere sevgimizi, Kur’an ve Sünnet ile sevgimizi gösteremiyorsak yazıklar olsun

Gönül, “Bizler Muhammedi anneler ve Muhammedi gençler olabildik mi? Eğer olamadıksa bizler kendimizi sorgulayalım. Toplumumuz bu muhabbetin neresinde kendimizi sorgulamalıyız. ‘Seni seviyorum Ya Resulullah dememiz yetmiyor. Eğer sevgimiz varsa, neden eyleme dökmüyor ve neden hayatımızda göstermiyoruz? Bizler Peygambere olan sevgimizi göstermemiz lazım. Eğer bizler Kur’an ve sünnet ile sevgimizi gösteremiyorsak bize yazıklar olsun. Eğer bizler tamamen ona ittiba olamıyorsak bile, o yolda gayret sarf edelim. Hiç olmazsa Hz. Resulullah’ın şefaatine nail olalım.” dedi.

Program son olarak Derviş Madsor ve Grup İhya’nın seslendirdiği ilahi ve ezgilerin ardından, İsrafil Taştan’ın okuduğu dua ile son buldu.

(A. Hakim Kurt/Osman Öksüz-İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir