• DOLAR 32.518
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2432.922
  • ...
İhvan`dan İngiliz Basınına Yalanlama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi üyesi İbrahim Münir, örgütün Londra’daki ofisini Avusturya’ya taşıyacağı yönünde İngiltere’de bazı basın organlarında yer alan haberlerin asılsız olduğunu belirtti.

Münir, yaptığı açıklamada, İngiltere’nin Daily Mail gazetesinde yer alan, "İngiltere Başbakanı David Cameron`un, İhvan’ın ülkedeki aktivitelerini incelemek amacıyla kurulmasını emrettiği komisyondan kaçmak için Londra’daki ofisini Avusturya’ya taşıyacağı" yönündeki iddianın gerçeği yansıtmadığını söyledi.

İngiltere’de korkacakları bir şey olmadığını söyleyen Münir, "İngiltere’den uzaklaşmamızı gerektirecek bir durum söz konusu değil. Herhangi bir cinayet işlemediğimiz gibi yasaları da çiğnemedik. İngiltere’deki yetkililer de bunu gayet iyi biliyor" dedi.

İngiltere Başbakanlığından 1 Nisan`da yapılan açıklamada, "Müslüman Kardeşler, son yıllarda önemini artırdı ancak organizasyonun felsefesi ve değerlerinin aynı hızda olmadığını anlıyoruz. Grupla ilgili endişeler ve şiddet içerikli aşırıcılıkla bağlantısı olduğu iddiaları dikkate alındığında, Müslüman Kardeşler`in neyi savunduğunu, amaçlarına nasıl ulaşmak istediğini ve bunun İngiltere için ne anlama geldiğini daha iyi anlamak, kesinlikle doğru ve tedbir amaçlı olacaktır" denilmişti.

Mısır Bakanlar Kurulunun, "Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) mensupları hakkında, terör suçu yaptırımlarının uygulanmasını" öngören kararı, geçen perşembe günü resmi gazetede yayımlanmıştı. Mısır`daki darbe yönetimi, 25 Aralık 2013`te İhvan`ı "terör örgütü" ilan etmişti.
(Dünya Bülteni)

Bu haberler de ilginizi çekebilir