• DOLAR 32.371
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.427
  • ...
`Selahaddinler yeniden er meydanına çıkmalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARABAKIR - İnsani Yardım Vakfı (İHH) Diyarbakır Şubesi tarafından organize edilen “İslam Coğrafyası” konulu konferansta konuşan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım  İslam coğrafyasında zulmün bitmesi için önemli mesajlar verdi.

Program Diyarbakır Ulu Cami imam hatiplerinden M. Emin Mülayim Hocanın Kur’anı- Kerim tilaveti ile başladı.  Daha sonra İHH Diyarbakır Şubesi İl Başkanı Ercan Yıldız selamlama konuşması yaptı.

Programda İHH’ın Diyarbakır faaliyetleri sinevizyon gösterimi yapıldı. Ardından yardım ulaştırılan bir yetimin yazdığı ve kendi seslendirdiği bir şiir dinletildi. Şiir salondakilere duygulu anlar yaşattı.

Yetimleri ön plana aldıklarını ifade eden Yıldız, “Doğal afetler, savaş ve işgal altındaki ülkeler açlığın had safhada olduğu yerlerde projelerimiz devam etmektedir. Annesini babasını kaybetmiş evsiz ve yurtsuz yetimleri de unutmuyoruz onlara da ayrı bir önem veriyoruz. Her ay düzenli olarak 42 bin yetime burs veriliyor.” dedi.

“Kaldığınız yerin kıymetini bilin”
Salondaki bayanlara da seslenen Yıldız, “Sizler 200 metre kare evlerde yaşıyorsunuz. Ve o evler küçük diye söyleniyorsunuz eşlerinize. Ama şunu da unutmayın 13 metre karede hayatını idam ettiren nice yetimler biliyoruz.  O evler hem oturma odaları hem de mutfaklarıdır.  Kaldığınız yerin kıymetini bilin sahip olduğunuz nimetlere şükredin.” İfadelerini kullandı.

Daha sonra konuşma yapan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım İslam coğrafyasındaki yaşanan zulümleri kurulan komploları ve yaptıkları yardım faaliyetlerini anlattı.

“Müslümanların sorunlarını çözecek iradeyi kabul etmiyorlar”
Çözüm sürecini sekteye uğratmak isteyen yapıların olduğunu ifade eden Yıldırım, “ Çünkü bunlar kanla besleniyorlar. Emperyalizm ve Siyonizm Müslümanların sorunlarını çözecek iradeyi kabul etmez. Onlar aynen şunu diyor çözüm süreci devam edemez çünkü işlerimiz bozuluyor. Elhamdülillah biz İsrail için büyük bir tehdidiz. Çocuk öldüren herkese tehdidiz. Bunu kim yaparsa yapsın. Allah zalime karşı durmamızı söylüyor.” dedi.

“İsrail ilk defa yargılanıyor”
Allah’tan başka hiç kimseden korkmadıklarını söyleyen Yıldırım, “Mavi Marmara davası çok önemli bir davadır. Çünkü İsrail ilk defa uluslararası olarak yargılanıyor. Dün Mardin de konuştuğumu hemen iletmişler İsrail’e. Muhtemelen bugün de iletecekler. Yine söylüyorum onlardan hiçbir korkumuz yok. Allah’tan hiçbir korkumuz yok. Bize iftiralar atıldı kardeşlerim. İftiralar başladığında bize ilk çamur atan paralel örgütün medyası idi. Daha sonra İsrail ve Amerika da aynı iftiraları attı. Bunları nasıl birleştiler öyle.” İfadelerini kullandı.

“Bunları basına veremiyoruz”
Suriye’ ye yardım ulaştırmada zorluk çektiklerini söyleyen Yıldırım sözlerine şöyle devam etti. “Şuan Suriye’ ye girmekte zorlanıyoruz. PYD’ninde İŞID’ nde olduğu yerlere yardım ulaştıramıyoruz. Arkadaşlarımızı tutukluyorlar. Bunları basına veremiyoruz arkadaşlarımıza ağır cezalar veriyorlar. Yalanın ölçüsü yok. Bir video veya bir fotoğrafla her grup bir yere bomba atıyor. Orayı tanka topa tutuyorlar. Tekrar söylüyorum biz yardım yaparken ayrım gözetmiyoruz.”

“Onların fatihadan başka okuyacak bir ilaçları yok”
Yıldırım daha sonra konuşmasında, “Kapıları açsınlar şimdi 100 tır yardım konvoyunu yola çıkarırız. İHH olarak hiçbir yanlış yapmadık. Ve Allah’ın izniyle temiz kalacağız. Oradaki kardeşlerinizin ilaçları da bitti. Tüm ameliyatlar narkozsuz yapılıyor. Onların yaralılarına fatihadan başka okuyacak bir ilaçları yok. Siz medyaya düşen görüntülerde sadece erkekleri gördünüz. Bunun birde çocuk ve kadınları da var. Oradaki uyuşturucu müptelası gençlere kadınları veriyorlar sabaha kadar onlara yapılmayacak şeyleri yapıyorlar. Hem tedavi edilmiyorlar hem işkence ediyorlar hem de kirletilmişler.” Şeklinde konuşmasına devam etti.

“Yarın Allah’ın huzurunda arkanızda bu ülkelerden hiç biri olmayacak”
Yıldırım son olarak, “ Yarın Allah’ın huzurunda arkanızda bu ülkelerden hiç biri olmayacak. Bize göre dünyada 4. Dünya savaşı yapılıyor. Ve bu savaş Müslümanlara yapılıyor. Bütün Müslümanların kanı bir damla petrol etmiyor. Onlar için CHP, laik-milliyetçi, tesettürlü, ulusalcı-İslamcı, Kürtçü-Türkçü fark etmiyor. Batı kararını vermiş. Tüm dünyada Müslümanlar zulüm görüyor. Hepsi birleşmiş Müslüman öldürüyor. Siyonizme karşı Kur’an kurslarından camilerden siyasetçilerden cemaatlerden herkes er meydanına çıkmalı. Selahaddinleri yeniden istiyoruz.” İfadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından Diyarbakır İHH İl Başkanı Ercan Yıldız tarafından Bülent Yıldırım’ a plaket verildi. Program grup yürüyüşün seslendirdiği ilahi ve ezgilerin ardından sona erdi.

(M. Zeki Aygur – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir