• DOLAR 32.602
  • EURO 34.766
  • ALTIN 2496.887
  • ...
`Olumsuzlukların sebebi Siyonizm`dir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN – İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Mardin’de düzenlenen "İslam Coğrafyasında Yaşananlar ve Kudüs" adlı konferansta konuştu.

Tarihte Mescid-i Aksa`ya sahip olanların dünyanın hakimiyetini elinde tuttuğuna dikkati çeken Yıldırım, Müslümanların hakimiyetinde dünyanın hak ve hakikatle yönetildiğini anlattı.

Mescid-i Aksa`nın siyonizmin eline geçtiği dönemden bu yana, 50 yıldır dünyada kan ve gözyaşının hakim olduğuna işaret eden Yıldırım, "4. Dünya Savaşı`nın tablosuna size sayıyorum. Afganistan`da Müslüman ölüyor, Amerika ve NATO öldürüyor. Filsitin`de Müslüman ölüyor, İsrail öldürüyor. Çeçenistan`da Müslüman ölüyor, Rusya öldürüyor. Keşmir, Müslüman ölüyor, Hindistan öldürüyor. Orta Afrika, Müslüman ölüyor, Fransa ve Hristiyanlar öldürüyor. Suriye ve Mısır`da Müslümanları işbirlikçiler öldürüyor. Irak`ta Müslümanları Amerika ve işbirlikçileri öldürüyor. Dünyada başka savaş var mı? Dünyadaki savaşların hepsi bu. İstisnasız bütün ölenler Müslüman." dedi.

Türkiye`nin cesurca çözüm süreci adımı attığını ifade eden Yıldırım, "Birinci öncelik, Kürt meselesi ve çözüm sürecidir. Bunun devam edebilmesi için çok sıkı durmamız lazım. Geri adım atacak tarafı affetmememiz lazım. Özellikle İsrail, bu çözüm sürecinin sonuca ermesini istemiyor çünkü kendi güvenliğini düşünüyor. Güvenlik eksenli politika yapıyor. İsrail, biliyor ki Orta Doğu`da barış olur ve Müslümanlar arasındaki problemler giderilirse. Özellikle İsrail, bu çözüm sürecinin sonuca ermesini istemiyor çünkü kendi güvenliğini düşünüyor. Şu cümleyi hep söylüyorum, Bölgedeki oyunu bozacak tek güç Türk-Kürt ittifakı ve kardeşliğidir." diye konuştu.

(M. Salih Keskin – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir