• DOLAR 32.59
  • EURO 34.854
  • ALTIN 2494.421
  • ...
`Bütün insanlık Hz. Peygamberi örnek almalıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-Peygamber Sevdalıları Platformu tarafında Bitlis’te yapılan Kutlu Doğum Etkinliğine, sağanak yağışa rağmen binerce Bitlisli katıldı. Yapılan etkinliğe saatler kala halk, alana akın etti.

Mahallerde belirlenen noktalarda ücretsiz servislerde yer bulamayanlar sağanak yağışa rağmen yürüyerek etkinlik alanına geldiler. Yağışa aldırış etmeyen yaşlı genç, kadın erkek binlerce kişi katıldı. Kur’an tilavetiyle başlayan etkinlik, özlem ajans sanatçılarından Bilal Güler’in seslendirdiği ilahilerle devam etti.

Açılış konuşmasını yapan Best-Der Başkanı Bülent Kıyağan, yağmurlu havada meydanı dolduran peygamber sevdalı Bitlis halkına teşekkür etti.

“Bütün insanlık Hz. Peygamberi örnek almalıdır”
Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Mola Mehmet Şenlik, bu yağışlı havada meydanların böyle doldurulması bu halkın peygambere olan sevgisinin ve bağlılığının bir ispatı olduğunu söyledi.

Allah, insanlar için yegane örneğin Hz. Peygamber olduğunu bildirdiğini ifade eden Şenlik Allah’ı ve ahreti arzulayanlar için Hz. Peygamberin ahlakından kendisine pay alması gerektiğini söyleyerek, “ Bu gün bu yağışlı havada sizleri bir araya getiren o peygamberin sevgisi değil midir? Gönül huzuru içerisinde Allah’a kavuşmak isteyenler peygamberin hayatına sarılmalıdır. Ahretini garanti altına almak isteyenler yürüyen Kur’an olan Hz. Peygamberi kendilerine örnek almalıdırlar” dedi.

“İslam davası kadın ve gençlerin sırtında yükselecek”
Şenlik, İslam’ın ilk çekirdeğini oluşturan bir kadın ve bir çocuk olduğunu hatırlatarak, İslam davasının kadınların ve gençlerin sırtında yükseleceğine işaret etti.

Kadınlara seslenen Şenlik, Peygambere ilk inananın bir kadın olduğunu, islamın ilk şehidinin de bir kadın olduğunu belirterek, “Onun için ey bacılarım! Kendinizi öyle basit görmeyin. Vallahi bu gün tağutlar en çok sizden korkuyor. Onların tahtını sallayacak ancak sizler olursunuz.” Dedi.

“Kadınlar peygamber olamadı ama peygamberleri doğurdu”
Kadının  bir toplumun mihenk taşı olduğuna vurgu yapan Şenlik, “İslam ailesi kadınla ayakta duruyor. Çocukları kadınlar yetiştiriyor. Kadınlar peygamber olamadı ama peygamberleri sizler doğurdunuz. Hz. İsa’yı kucağında büyüten Meryem’di. Hz. Peygamberi doğuran Amine doğurdu yetiştirdi. Evet, Allah sizden peygamber göndermedi. Fakat peygamberleri sizin kucağınızda yetiştirdi. Sizler Hz. Meryem ve Haticeler gibi olacaksınız. Onun için bacılarım! Herkes Hz. Peygamberi dışlarken, hakaret ederken, ona ambargo uygularken, Hz. Hatice malını, varını yoğunu ortaya koyarak ona destek oldu” diyerek kadının İslam’daki yerinin önemine değindi.

“Bu İslam camiasını yok etmek için oyunlar oynanıyor”
Konuşmasında gençlerin günümüzün Alileri olduğunun altını çizen Şenlik, “ Ey gençler! Bu davanın ilk öncüleri sizlersiniz. Sizler kimsenin sahiplenmediği bir zamanda peygamberi tasdik ederek sahip çıkan Alilersiniz.  Her peygamberin ilk kabullenenleri kadınlar, gençler ve kölelerdir. Bu gün dahi bu dava sizin sırtınızda, sizin omuzlarınızda yürüyecektir. Sizler bu davanın azizleri olacaksınız. Sizin işiniz zordur. Bu yol çileli ve dikenlidir. Uzun bir zamandır bu dava zorluklar yaşıyor, çileler yaşıyor, yoksullar yaşıyor. Faili meçhuller yaşıyor, cürümler yaşanıyor bu İslam camiasını yok etmek için bu coğrafyada.” İfadelerine yer verdi.

Şenlik son olarak, “Bu insanları dinlerinden uzaklaştırmak, inançsızlaştırmak için, bu coğrafyada kirli tezgâhlar, türlü türlü entrikalar çevriliyor. Irkçılık damarıyla geldiler. Marksist’le geldiler. Kemalizm ile geldiler. Bu insanları dinden uzaklaştırmak için bütün hilelere başvurdular” ifadelerini kaydetti.

Program yapılan duayla sona erdi.

(Şükrü Tontaş-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir