• DOLAR 32.537
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2439.909
  • ...
`Kurtuluş, Resulullahın Önderliğinde Kuran-i Yaşamdadır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed`in (s.a.v) viladetinin 1443`üncü yıldönümü münasebeti ile Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen "Yürüyen Kur’an Hz. Muhammed (sav)" adlı mevlit etkinliği Batman Mevlüd Alanında tüm coşkusu ile kutlandı. 

"Kurtuluş, Resulullahın Önderliğinde Kuran-i Yaşamdadır”
Batman Mevlid Alanındaki Kutlu Doğum programında Kürtçe bir konuşma yapan İmam Hatip Der Başkanı Molla Osman Teyfur, toplumun kurtuluşunun resulullahın önderliğinde, Kuran-i bir yaşamdan geçtiğini vurguladı. Allah (c.c) rızası için bu meydana teşrif edip Resule olan aşkını haykırmak ve ona olan bağlılığını göstermek adına toplanan kalabalığa teşekkür eden Teyfur hoca, yüce Allah’ın Kuran’ı bir nur ve hidayet kaynağı, pegamber efendimizi de tebliğ vazifesiyle gönderdiğini söyledi. 

“Kur’ansız ve Resulsüz bir hayat ölümdür”
Teyfur hoca yaptığı konuşmasında, “Her türlü sapıklık ve batıldan kurtulup hakkın ve adaletin aydınlığına kavuşmaları için Allah Kur’an-ı bir nur, bir şifa, rahmet ve hidayet rehberi olarak göndermiştir. Bu kitabı insanlara tebliğ edip onunla nasıl amel edeceklerini göstermek için, en güzel örnek olan Hz. Muhammed Mustafa’yı seçip görevlendirmiştir. Bu nurdan kana kana içip faydalanmak, hidayet içinde bir hayat yaşamak isteyen Resulün önderliğinde Kur’an’ı yaşamak gerekir. Toplum ve ferdin kurtuluşu bununla ancak olur. Kur’ansız ve Resulsüz bir hayat ölümdür. Kur’an’sız ve Resulsüz bir toplum hastalıklıdır. Böyle bir toplum felakete yol açmıştır.” Dedi. 

“Şeytan ve Aldananlar Kur’an’ın Duyulmasını İstemezler”
Bütün dertlerin çaresi Kur’an ve sünnete sarılıp yaşam olduğunu söyleyen Teyfur hoca konuşmasının devamında, “Şeytanlar ve onlara aldananlar bundan dolayı Kur’an’ın duyulmasını istemezler. Kur’an ve sünnet aşığı olanlar Abdullah bin Mesut misali herşeyi göze alarak Kur’an ve sünneti asra haykırmalıdırlar. Bundan daha değerli bir hediye olamaz.” dedi. 

Yoldaki yalnızlığa, yolcuların azlığına bakılmaksızın sebat etmek, gerektiğini söyleyen Teyfur Hoca,  “Gerçek zafer, hak üzere hak için yaşamak, direnmek ve bu uğurda can vermektir. Bîri maunadaki Kur’an hadimi sahabe gibi Allah için mızrağı yiyip yere düşerken ‘Kabe’nin rabbine and olsun şimdi kazandım’ diye bilmektir.” Dedi. (Fatih Akgül – Veysi Rüzgar – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir