• DOLAR 32.426
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2324.925
  • ...
Kızıltepe'de Kutlu Doğum coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN – Peygamber Sevdalıları Platformu öncülüğünde yurdun dört bir köşesinde düzenlenen “Kutlu Doğum” programları büyük coşkulara sahne oluyor.

 

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Mustazaflar Cemiyeti Kızıltepe Şubesi, Otogar Miting Alanı’nda “Yürüyen Kur’an Hz. Muhammed” adıyla bir program düzenledi.

 

Etkinlik duyurusu saat: 13.30 olarak yapılmasına rağmen etkinliğe saatler kala ilçe halkı etkinliğin yapıldığı alana gelerek yerlerini aldıkları görüldü. Ellerine tevhit bayrağı ve başlarına “La ilahe illallah” bandajını bağlayan peygamber aşıkları, gruplar halinde alana akın etti.

 

Katılımın yüksek olduğu “Kutlu Doğum” etkinliği saat: 13.30’da Molla Rıdvan Erol’un okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başladı. Ardından Ensar İlahi Grubu, Siirt İlahi Grubu ve Özlem Ajans sanatçıların Burhanettin platforma çıkarak ilahiler seslendirdiler.

 

İbrahim Bahadır’ın sunuculuğunu yaptığı etkinlik, Sıddık Aydın ve Ümran Bağış’ın okuduğu Mevlid-i Şerif ile devam etti. Ardından Meryem ve İrem adlı kız çocukları efendimiz üzerine yazılan şiirler okudu. Günün anlam ve önemine binaen siyer araştırmacısı Mehmet Bahattin Temel ve araştırmacı yazar Burhan Aydın birer konuşma yaparken, etkinlik Molla Abidin Er yaptığı dua ile sona erdi.  

 

“Hz. Muhammed’in davasına kurban olacağız”

İlk olarak konuşan araştırmacı yazar Burhan Aydın, Kürtçe olarak hafif fon müzik eşliğinde bir konuşma yaptı. Aydın, Hz. Muhammed’in davasına kurban olacakları ve bu uğurda canlarını, mallarını ve çocuklarını feda etmeye hazır olduklarını söyledi.

 

“Müşrikler yine Muhammedlere eziyet ediyor”

Allah Resulü’nün sevgisinden bahseden Aydın, şunları söyledi; “Allah’ım sen şahit ol! Bizler, senin Resulü’nü seviyoruz. Anamız, babamız, çocuklarımız sana feda olsun Ya Resulullah. Ey Allah’ım! Bu kara bulutları üzerimizden kaldır. Tüm dünya Müslümanlarını azat et. Ey Bilal! Müşrikler sana kızgın çöllere götürürken ‘Ehad’ diye bağırıyordun. Bu meydanda toplananlarda ‘Ehad’ diye bağırıyor. Ey Ebubekir! Bilal’i kurtardığın gibi bizi de kurtar. Ey Ammar! Koş, acele et, kâfirler Yasirlerin kanını içmek istiyor. Sümeyye ve Yasirlerin kanını Mısır’da döktüler. Habbab, işkence altındadır. Ya Rabbi! Bugün Suriye’de, Myanmar’da, Mısır’da, Irak’ta etimiz kemiklerimizden ayırıyorlar. Ya Rabbi! Ömerleri bize gönder, Hamzaları bize gönder; gelip bizi kurtarsınlar. Ya Rabbi, bize bir kurtarıcı gönder. Koş Fatıma, müşrikler yine Muhammedlere eziyet ediyor. Irak’ın zindanlarında, Mısır’daki meydanlarda Fatımalarımız esir alınmış, kurtar onları Ya Rabbi. Bizler, Hz. Muhammed’in davasına kurban olacağız. Bu uğurda Canımız, malımız, çocuklarımız feda olsun Ya Resulullah. Bizler, bu yalan dünyaya kanmayacağız, kanmayacağız.” 

 

Yapılan konuşma esnasında katılımcıların gözyaşlarına hâkim olamadıkları görüldü. Fenalaşan birçok kişi, alanda bekletilen ambulanslara götürülerek sağlık ekiplerince müdahale edildiği gözlendi.

 

“Hz. Muhammed’in etrafında toplanalım”

Daha sonra konuşan siyer araştırmacısı Mehmet Bahattin Temel, tüm insanlığa seslenerek, “Gelin Hz. Muhammed’in etrafında toplanalım.” dedi.   

Katılımın yüksek olduğu “Kutlu Doğum” etkinliğinde bir konuşma yapan siyer araştırmacısı Mehmet Bahattin Temel, katılımcıları selamladıktan sonra “Müjdeler olsun size ki, bugün Allah Resulü için burada toplanmışsınız. Müjdeler olsun size ki melekler gibi Allah Resulü’ne salavatlar getiriyorsunuz. Müjdeler olsun size ki, Hz. Muhammed’in ümmeti olmak size nasip olmuş. Sizler öyle bir peygamberin ümmetisiniz ki, o peygamber ‘Ümmetim, ümmetim’ diye feryat ediyordu. O zaman size de O peygambere sahip çıkmak düşüyor. Peygamberimizi, güzide sahabeleri ve şahsiyetleri tanıyalım ve hayatımıza ona göre yön verelim. Peygamberimizin Mekke’de kaldığı 23 yıl boyunca çok büyük eziyetlere maruz kaldı. Bu eziyetlere ümmeti için katlandı ve sabretti. Peygamber Efendimiz Taif’e giderken taşlandı, mübarek kanı döküldü. Ama yine de sabretti. Ya Rabbi! Suriye’de, Mısır’da, Kürdistan’da, Türkistan’da veya Arabistan’da zulüm altındaki Müslümanlara yardım eti. Biz yalnız senden yardım dileriz Ya Rabbi! Değerli kardeşlerim, bu kadar zulmün sebebi Kur’an ve Sünnet’ten uzaklaştığımız içindir. Gelin kardeşlerim; tekrar Kur’an ve Sünnete sarılalım. Allah Resulü, bizi iki emanet bırakmış, kim bunlara sarılırsa yolunu şaşırmaz. Hz. Muhammed’in yolunu iyi bilmemiz gerekir. Kardeşlerim, bundan sonra adet edinerek sürekli Hz. Muhammed’in hayatını okuyalım. Gelecek yıla kadar en az 10 tane sahabenin hayatını okuyalım. Bunların 5 tanesi erkek, 5 tanesi de kadın sahabe olsun. Kur’an-ı Kerim okuyalım ve gelecek yıla kadar en az 10 tane ayet mealiyle birlikte ezberleyelim ve yine Hadis-i Şerif ezberleyelim. En önemlisi de bunlarla amel edelim. Size bir müjde vermek istiyorum; İslam, dünyanın her tarafına yayılıyor, Allah Resulü’nün aşkı kalplere yerleşiyor. Buradan tüm insanlığa seslenmek istiyorum; gelin Hz. Muhammed’in etrafından toplanalım. Böyle yaptığımız takdirde şeytan bizimle uğraşmaktan vazgeçer.” diye konuştu. (M. Salih Keskin/ Mehmet Aslan – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir