• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Muhammedi sevda Avrupa`ya yayıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VİYANA - Avusturya’nın Wels şehrinde faaliyetlerini yürüten Vahdet Camii, Peygamber Sevdalıları Platformu ile beraber Onun Ahlakı Kur’an’dı ‘  konulu kutlu doğum programı düzenledi. Etkinlik, Dünya Kuran Okuma Birincisi Hafız Celal Kaloşi’nin Kuran’ı Kerim tilaveti ile başladı. 

“Söz Peygamberimiz Hz. Muhammed (a.s.v.) olunca akan sular durur”
Programa misafir konuşmacı olarak katılan Avusturya İnnsbruck Cami imamı ve Avrupa Alimler Birliği Üyesi Mehmet Nasır Abay, “Hz Musa (a.s.) Nil nehrinden geçmek isteyince, Nil nehri nasıl ki ona yol açmış, gidişatını durdurmuş. Peygamber Efendimiz için de ağaçlar, köklerinden yerden çıkıp, Peygamberimiz (s.a.v.)’in huzuruna gitmişlerdir.”dedi.

Wels Vahdet Camii Başkanı Savaş Öztürk, açılış konuşmasında katılımcıları selamlarken, kutlu doğum programını düzenlemelerinin amacının, Allah’ın gönderdiği iki değere sahip çıkmak olduğunu ve bunlardan birincisinin Kur’an’ı Kerim, diğerinin ise Hz. Muhammed (s.a.v.) olduğunu belirtti.

Vahdet ilahi Grubu’nun ilahiler seslendirdiği etkinlikte, programa İnnsbruck şehrinden katılan Said’i Nursi Camii Kız ilahi Grubu, Peygamberimiz için bestelenen ilahilerle programa renk kattılar.

Türkçe ve Kürtçe Mevlidi şerifin de okunduğu etkinlik, Viyana Davet Camii Davet Tiyatro ekibinin sahnelediği; peygamberimizin doğumundan önceki cehaleti, kız çocuklarının diri diri gömülmesini konu alan tiyatro oyunuyla devam etti. Tiyatro oyunu esnasında katılımcıların duygusal anlar yaşadıkları gözlendi.

“Muhammed Mustafa’nın (a.s.v.)’ın ümmetine kıyım yapılıyor”
Programa konuşmacı olarak katılan Yahya Yılmaz Hoca, “Belki bugün asrımız, asrımızın modern cahiliyyesi, belki kız çocukları diri diri toprağa gömülmüyor ama, ondan şedid ve şiddetli bir kıyım yapılıyor Muhammed (a.s.v.)’ın ümmetinin çocuklarına. Modern cahiliye öyle bir kumpas kurmuştur ki, neredeyse insanların özgür iradesine ipotek koyabilecek kadar ileri gitmiştir. Hürriyetler kısıtlanmış, özgürlükler ellerinden alınmış, Allah ve Peygamber sevdası ile meydanlara inen insanlara karşı bin bir tuzak kurulmuş ve kurulmaya devam ediyor.” dedi. 

“Onun ismi en yükseklerde anılsın”
Yılmaz, “Ona kimse el dokundurmasın, Onun sünneti toplumu ihya etsin, İnsanlığı kurtarsın, İnsanlığa özgürlük, kardeşlik ve barış getirsin, diye bin dört yüz yıldan beridir nice Saidler, nice Selahaddinler, nice Hüseyinler, nice Sümeyyeler, Zehralar, Fatmalar gözlerini kırpmadan Belaş ve Meccalen Allah rızası için Muhammed’in davası uğruna canlarını feda ettiler.”dedi. 

Program Vahdet Erkek Coçuk ilahi Grubunun ve Vahdet İlahi Grubunun seslendirdikleri ilahi ve ezgilerin ardından Mehmet Nasır Abay’ın yapmış olduğu dua ile son buldu. (Sadık Tufan/Kasım Tufan –İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir