• DOLAR 32.423
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2327.911
  • ...
`Batman halkı sevgisini ispatladı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batmanlılar Âlemlere rahmet olarak gönderilen iki cihan serveri, Fahr-i Kâinat Hz. Muhammed Mustafa`nın (s.a.v) viladetinin 1443.`üncü yıldönümünü Batman Mevlid Alanında büyük bir coşku ile kutlanmaya devam ediyor.

Peygamber âşıklarının katıldığı kutlu doğum programında Türkçe bir konuşma yapan Doğruhaber Gazetesi Yazarı Sait Şahin, hamd ederek ve peygamber efendimize selat ve selam getrerek konuşmasına başladı.

Yağan yağmura rağmen etkinlik alanını dolduran halka hitap eden Şahin, “Yağmur sizleri ıslatıyor ama rabim inşaallah bedenizi cehennem azabından yanmaya azade kılacakır.” dedi.

“Onun davası zorluk davasıydı”
Peygamber efendimizin davasınını zorluk davası olduğunu ifade eden Şahin, “Onun davası zorluk davasıydı. İftiraya uğramaktı, hakarete uğramaktı. Bizler de zora talib olduk. Biz Muhammed (SAV)de yetimliliği gibi davasının yetimliğine talip olduk.” dedi.

Peygamber fendimizinde bir insan olduğunu ancak diğer insanlardan farklı ve üstün olduğunu söyleyen Şahin, “Şair’in dediği gibi Muhammed (SAV) bir insandır. Ama diğer insanlar gibi değildir. Yakuta taştır ama diğer taşlar gibi deldir.” şeklinde konuştu.

Müşriklerin Muhammed (SAV)’e peygamber olmadan önce ona Muhammedül Emin ismini taktıklarını ama 40 yaşından sonra ona hakaret ettiklerini ve kovduklarını söyleyen Şahin, “Peygamber efendimiz Kuran davasıyla geldiği için, Kur’an davasının yeryüzüne hakim kılmak istediği için zülme ve hakarete uğramaya başladı.” dedi ve ona zülmeden ve hakaret edenlerin yakın akrabaları olduğunu söyleyerek buna rağmen davasından vazgeçmediğini vurguladı.

“Onun davası islam, Onun davası ahlak, Onun davası imandı”
Peygamber efendimizin tehdit ve baskılara rağmen geri adım atmadığını söleyen Şahin, “Amcası üzerinden baskı kurmaya başladılar. Amcasının tekliflerne karşı “Ey amcacığım! Güneşi sağ elime, ayı sol elime verseniz vallahi davamdan asla vazgeçmem” dedi. Onun davası kuran, Onun davası islam, Onun davası ahlak, Onun davası imandı. Onun davası onun gibi yetim kaldı, kuran islam yetim kaldı. Bizler o yetime sahip çıkmak ve O’nu el üstünde tutmak zorundayız.” dedi.

“Şu yağmurda ıslanmak sevginin ispatıdır”
Peygambere sevginin ispatı olması gerektiğini söleyen Şahin konuşmasının devamında, “Onu seviyoruz ama onun bir ispatı olması lazım. Şu yağmurda ıslanmak sevginin ispatıdır. Onun yaşantısıyla yaşamak ıspatıdır. Sevginin de ispatı olması lazım. Onun gibi yaşamak ve onun mücadelesini, hayatını yaşamak ve yaşatmaktır.” dedi.

Kutlu doğum etkinlilerinin amacı ona salat ve selam getirmenin yanı sıra yaşantısını hayatlara geçirmek olduğunu söyleyen Şahin, Kur’an-ı Kerimden uzaklaşıldığı için bugün islam düşmanalarının dünyanın dört bir tarafından Kur’an’a saldırdığını ifade etti. ( Fatih Akgül- Veysi Rüzgar – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir