• DOLAR 32.383
  • EURO 35.107
  • ALTIN 2326.38
  • ...
`Hz. Muhammed`in davasına kurban olacağız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Mustazaflar Cemiyeti Kızıltepe Şubesi tarafından Otogar Miting Alanı’nda “Yürüyen Kur’an Hz. Muhammed (S.A.V)” adıyla düzenlediği Kutlu Doğum etkinliği büyük bir coşkuyla başladı. 

Etkinlik duyurusu saat: 13.30 olarak yapılmasına rağmen etkinliğe saatler kala ilçe halkı etkinliğin yapıldığı alana gelerek yerlerini aldıkları görüldü. Ellerine tevhit bayrağı ve başlarına “La ilahe illallah” bandajını bağlayan peygamber âşıkları, gruplar halinde alana akın etti. 

İbrahim Bahadır’ın sunuculuğunu yaptığı etkinlik, saat: 13.30’da Molla Rıdvan Erol’un okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başladı. 

Katılımın yüksek olduğu “Kutlu Doğum” etkinliği Ensar İlahi Grubu, Siirt İlahi Grubu ve Özlem Ajans sanatçıların Burhanettin’in seslendirdiği ilahilerle devam etti. Seslendirilen ilahilere eşlik eden peygamber sevdalıların ellerindeki tevhit bayraklarını salladıkları görüldü. 

Seslendirilen ilahilerin ardından araştırmacı yazar Burhan Aydın, Kürtçe olarak hafif fon müzik eşliğinde bir konuşma yaptı.  

Allah Resulü’nün sevgisinden bahseden Aydın, şunları söyledi; “Allah’ım sen şahit ol! Bizler, senin Resulü’nü seviyoruz. Anamız, babamız, çocuklarımız sana feda olsun Ya Resulullah. Ey Allah’ım! Bu kara bulutları üzerimizden kaldır. Tüm dünya Müslümanlarını azat et. Ey Bilal! Müşrikler sana kızgın çöllere götürürken ‘Ehad’ diye bağırıyordun. Bu meydanda toplananlarda ‘Ehad’ diye bağırıyor. Ey Ebubekir! Bilal’i kurtardığın gibi bizi de kurtar. Ey Ammar! Koş, acele et, kâfirler Yasirlerin kanını içmek istiyor. Sümeyye ve Yasirlerin kanını Mısır’da döktüler. Habbab, işkence altındadır. Ya Rabbi! Bugün Suriye’de, Myanmar’da, Mısır’da, Irak’ta etimiz kemiklerimizden ayırıyorlar. Ya Rabbi! Ömerleri bize gönder, Hamzaları bize gönder; gelip bizi kurtarsınlar. Ya Rabbi, bize bir kurtarıcı gönder. Koş Fatıma, müşrikler yine Muhammedlere eziyet ediyor. Irak’ın zindanlarında, Mısır’daki meydanlarda Fatımalarımız esir alınmış, kurtar onları Ya Rabbi. Bizler, Hz. Muhammed’in davasına kurban olacağız. Bu uğurda Canımız, malımız, çocuklarımız feda olsun Ya Resulullah. Bizler, bu yalan dünyaya kanmayacağız, kanmayacağız.”   

Yapılan konuşma esnasında katılımcıların gözyaşlarına hâkim olamadıkları görüldü. Fenalaşan bir kişi, alanda bekletilen ambulanslara götürüldü. 

Mevlit etkinliği M. Sıddık Aydın ile Ümran Bağış’ın okuduğu Mevlid-i Şerif ile devam ediyor. (M. Salih Keskin/ Mehmet Aslan – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir