• DOLAR 32.331
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2298.727
  • ...
Beşiri Hizmet Der Mısır cuntasını kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-  Mısır cuntasının İhvan mensuplarına 529 kişiye verdiği idama kararlarına tepkiler aralıksız bir şekilde devam ediyor.

 

Beşiri ilçesinde hayırlı hizmetlerde bulunan Hizmet Der Başkanı Adnan Önder yaptığı basın açıklamasıyla 529 kişiye verilen idam kararlarını kınadı.

 

Mısır'da idamlara karar veren mahkemenin adil olmadığını vurgulayan Hizmet Der Başkanı Önder, uluslararası kamuoyunun ve bazı kesimlerin sessiz kaldığını belirterek,  “3 Temmuz darbesine kadar geçen süreçte Mısır’ı özgürlükle, demokrasiyle ve kendi değerleriyle buluşturma adına verdiği bu büyük mücadelenin ardından Mursi, dikta rejimden miras kalan askeri ve yargı bürokrasisinin müdahalesine maruz kaldı. İçinde Siyonist işgalci ve terörist devlet İsrail, ABD, AB ve körfez diktatöryasının da yer aldığı uluslar arası konsorsiyumun desteğiyle gerçekleştirilen darbeyle Mursi yönetimden uzaklaştırıldı ve hapse atıldı.” Hatırlatmasında bulundu.

 

Önder sözlerini şöyle sürdürdü, " Kesilen ağaçlar için eylemler yapan doğacılar, katledilen hayvanlar için sokaklara dökülen hayvan severler, canı heba edilen 529 insan için de görelim eylemler yaptığınızı, bütün dünyada ezilen insanların hesabı sizden sorulur ya hani, sorun hesabını yaşanan zulümlerin. Ey üç beş dershanesi kapanacak diye ortalığı yaygaraya verenler ve ağızlarını koca koca beddualarla dolduranlar, haydi, zalim cuntalara da beddualar edin ve mümin kardeşlerimizi kucaklayın. Mısır'da alınan bu idam kararının engellenmesi için başta hükümet olmak üzere bütün İslam ülke devlet başkanlarının acilen harekete geçmelerini temenni ediyoruz." İfadelerini kaydetti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir